Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Nu släpps biljetterna till Melodifestivalen 2017

Av: 

Susanna Hållbus

TV

Här är städerna som håller tävlingen

Det är dags att planera glitterstassen och vädra fjäderboan.

I dag släpptes biljetterna till Melodifestivalen 2017.

”Det blir hårt tryck på biljettåterförsäljarna”, skriver SVT.

Snart kommer arenapubliken vifta med ballonger till den välkända jingeln igen. Än är det några månader till premiären i Scandinavium 4 februari, men i dag släpptes biljetterna till Melodifestivalens alla deltävlingar.

Schlagersugna mellofans kan gå på den tv-sända tävlingen på lördagen, eller gå på något av de två genrepen innan tävling. En repetition går av stapeln fredagen innan, och en tidigare på lördagen.

Programledare 2017 är Clara Henry, Hasse "Kvinnaböske" Andersson och David Lindgren.

Startklara

Redan nu står pojkbandet The Fooo Conspiracy och trampar i startfållan. De populära artisterna har länge stått högt upp på festivalgeneralen Christer Björkmans önskelista.

– Björkman ville ha med dem redan förra året, men då tackade de nej för att fokusera på att försöka slå igenom i USA, säger en uppgiftslämnare till Nöjesbladet.

Enligt andra uppgifter till Nöjesbladet ska även Lisa Ajax, Ida LaFontaine, Elisa Lindström och Les Gordons vara med och tävla om statyetten Sångfågeln och en plats i Eurovision song contest.

Experten: ”Beror på hans humör”

Kanske, kanske kommer även schlagerlegendaren Tommy Körberg damma av mello-kostymen och ställa upp i tävlingen. Enligt uppgifter till Nöjesbladet rör det sig om ett samarbete med rockbandet Dead by april.

– Låten finns och är inskickad. SVT är väldigt angelägna om att få med den här låten, men Tommy har inget behov av att göra det här för sin karriär. Det har att göra med hans humör och schema, säger Nöjesbladets schlagerexpert Tobbe Ek.

Tobbe Ek tror att Tommy Körberg kommer bestämma sig bara veckan innan SVT:s presskonferens där akterna avslöjas. Den brukar infalla i december.

I så fall skulle det bli den fjärde gången som Tommy Körberg tävlar i Melodifestivalen. Han vann 1969 med ”Judy min vän” och 1988 med ”Stad i ljus”. 2013 tävlade han och supergruppen Ravaillacz med ”En riktig jävla schlager”.

Häng med i det senaste om Melodifestivalen – följ Nöjesbladets egen Schlagerblogg här!

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

Tommy Körberg