Låtskrivaren petad när Vikingarna gör comeback efter 12 år

TV

”Känns naturligtvis jobbigt”

1 av 5 | Foto: TV4
Vikingarna återförenas i TV4-programmet ”Tack för dansen”.

Låtskrivaren Karin Hemmingsson får inte vara med när Vikingarna hyllas i ”Tack för dansen”.

Trots att hon skrivit flera av bandets största låtar ställde TV4 in hennes medverkan.

– Det känns naturligtvis jobbigt efter som vi har gjort låtarna tillsamman, säger hon till Länstidningen i Östersund.

Karin Hemmingsson 2003.

Karin Hemmingsson från Östersund hade köpt nya kläder och glatt sig åt resan ned till Göteborg för sin medverkan i TV4:s program ”Tack för dansen”. Men planerna ändrades och Karin snuvades på sin medverkan.

Programmet, som sänds ikväll, kommer att hylla dansbandet Vikingarna - som återförenas efter tolv år. Och då Karin tillsammans med Tommy Andersson har skrivit några av bandets största hits ville kanalen att de både skulle berätta om processen bakom texterna.

Men kort innan inspelningen hörde kanalen av sig till Karin igen och meddelade att det inte fanns plats för henne längre.

– Jag fick veta att det var så trångt i programmet med många inslag att de hade strukit min medverkan, säger hon till Länstidningen i Östersund.

Jättehit på Svensktoppen

Till en början var Karin tveksam till att vara med men efter ett tag såg hon fram emot resan.

– Det känns naturligtvis jobbigt eftersom vi har gjort låtarna tillsammans och så blir det bara en av oss som fick komma till programmet, säger hon till tidningen.

Karin Hemmingsson har bland annat skrivit hitlåten ”Kan man älska nån på avstånd” som Vikingarna haft stor framgångar med. Låten låg 37 veckor på Svensktoppen och kommer att framföras under kvällen program. Även Karins låt ”Livet går ej i repris” kommer att framföras.

”Tack för dansen” sänds ikväll klockan 20:00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4