Laila fortsätter att leta musiktalanger – men inte i ”Idol”

1 av 8 | Foto: Laila Bagge.
TV

Hon lämnade ”Idol” för att göra två inredningsprogram på TV3.

Men Laila Bagge ägnar fortfarande fritiden åt att leta musiktalanger.

– Jag hjälper till att öppna dörrar, säger hon.

I vintras hoppade hon av ”Idol”.

När den nya säsongen, med helt ny jury, har premiär på måndag i TV4 syns Laila Bagge, 43, i konkurrentkanalen TV3 i stället. I hennes nya program ”Rum för dig” hjälper hon kändisprofiler att inreda hemma hos personer som betytt mycket för dem.

”Är ju nyfiken”

Men före sändningen på TV3 kl 21 kommer hon bänka sig framför talangprogrammet som hon själv medverkat i sedan 2008, när ”Idol” har premiär på TV4 kl 20.

– Jag kommer definitivt att titta på de första programmen. Man är ju nyfiken. Sen är det mycket jobb för mig hela hösten så jag kommer nog inte ha tid att följa det, inte ens när jag, Anders (Bagge) och (Alexander) Bard satt i juryn tittade jag för jag hann inte, säger hon.

Den nya juryn består av Fredrik Kempe, 44, Nikki Amini, 31, och Quincy Jones III, 47. Laila Bagge tror inte att de lyckas hitta större stjärnor än vad hon och kollegorna gjort under sina sju säsonger.

”Blir som ens bebis”

– Det handlar inte om att hitta större stjärnor, det handlar om vad skivbolaget gör av artisterna. Jag tycker fortfarande att Amanda (Winberg) förra året… hon har alla förutsättningar att bli en jättestor artist, det handlar bara om rätt marknadsföring och rätt låt. Jag tror inte att de kommer hitta större artister, det handlar snarare om vad skivbolaget gör och vilka låtar de får, säger hon.

Hur känns det att ha lämnat ”Idol” bakom dig?

– Det är alltid så när man har haft ett jobb länge blir det som ens bebis. Så nu när vi lämnar över stafettpinnen så känns det lite som ”You better treat it well!”. Men de kommer att göra ett bra jobb.

”Fot kvar i musiken”

Trots att Laila Bagge nu satsar på inredning i och med både ”Rum för dig” och en andra säsong av ”Kan vi hjälpa till?” som precis håller på att spelas in, så vill hon inte helt släppa musikbranchen.

– Det jag har slutat med är att vara manager, för nu måste jag ta hand om mig själv och fokusera på mina egna tv-program. Men det är fortfarande många som skickar demos och är det något jag är bra på så är det att se en talang. Då kan jag hjälpa till att öppna dörrar. På så sätt håller jag en fot kvar i musikvärlden.

Hur många är det som hör av sig?

– Jag kanske får tio demos i veckan. Först kollar jag mejlet, om det ser normalt ut, vilken ålder personen är i. Om det verkar intressant så lyssnar jag. Men det är inte jätteofta det dyker upp nåt som det känns värt att lyfta telefonen och ringa ett skivbolag om. De är mycket, mycket få, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3

Idol