”Sigrid är ett sällan skådat reality-fynd”

avSylvia Balac

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8

Linda Lindorff kanske äntligen får tv-priset Kristallen nästa år.

Men då är det tack vare Sigrid ”Bonde söker förnäm älskare” Bergåkra.

Foto: Sylvia Balac.

Sigrid är ett sällan skådat reality-fynd, och här är några av anledningarna:

1. Under speed-dejtingen uttryckte hästbonden att hon främst sökte ”en förnäm älskare”. En uppfriskande ärlighet, även om ordet ”förnäm” förvirrade. För det finns ju inga adelsmän alls i Sigrids dejt-grupp. Kanske menade hon egentligen ”förnämlig älskare”, för vem vill inte ha det?

2. Efter speed-dejterna rullade två av bönderna i (säng)halmen – med varandra! Ett tilltag som fick Linda Lindorff att gå bananas på sin blogg och börja tala om ”moral och rätt och fel”. Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra må ha brutit mot några oskrivna (?) reality-regler genom att föredra varandra framför sina brevskrivare, men TV4 lär trots överord som ”chock” och ”oro” skratta hela vägen till tittarsiffer-banken. Två bönder som får till det med varandra får full pott när det gäller ”bra tv”.

3. Sigrid – och Erik också – är totala rebeller i dejting-genren genom att krossa åldersnormen. ”Millionaire matchmaker” må ha 55-åriga gubbar som bara träffar 27-åriga kvinnor, men i övrigt har det alltid varit jämnårigt som gäller, eller några lite äldre för kvinnor och några lite yngre för män. Så trist och förutsägbart, när passion uppenbarligen lika gärna kan uppstå mellan en 21-årig man och 43-årig kvinna.

Om Erik eller någon annan i årets upplaga av ”Bonde söker fru” kommer att bli Sigrids förnäme älskare återstår att se. Men jag har inga tvivel om att hon kommer att hitta en. Eller flera.

Publicerad: