Halsbandsmysteriet i ”Antikrundan”

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Expertens halsband fick Oscar att ligga sömnlös

Halsbandet fick Oscar Wasström att ligga sömnlös
Foto: Privat
Halsbandet fick Oscar Wasström att ligga sömnlös

”Antikrundan”-experten Anette Granlunds mystiska halsband fick tittaren Oscar Wasström att ligga sömnlös.

Han kunde inte sluta tänka på vilken sorts hamburgare det var.

Nu har Nöjesbladet svaret.

Det senaste avsnittet av SVT:s program ”Antikrundan” satte griller i huvudet på tittaren Oscar Wasström. När experten Anette Granlund skulle värdera en afghansk krigsmatta tappade Oscar fokus helt och hållet. Han blev så ställd att han skrev ett inlägg på Antikrundans Facebook-sida.

Lyckas man mot förmodan i denna scen vrida blicken från detta textila mästerverk och fokusera på Anettes halsband väcks en oundviklig fråga: Är det en minihamburgare som pryder hennes halsband? och är det i såfall en Max originalhamburgare, en Whopper, en McFeast eller något helt annat?”, skriver han.

”Det är en anonym hamburgare”

Nöjesbladet kunde naturligtvis inte låta Oscar ligga sömnlös. Vi tog kontakt med Anette Granlund för att besvara frågan.

– Nej, den har inget med Mcdonalds att göra. Det är en anonym hamburgare med köttfärs, ost, salladsblad, tomat och bröd. Det ser ut att vara lite lök också, säger hon.

Kan du berätta lite mer om halsbandet?

– Det är ingen ädelmetall så det är inget märkvärdigt. Men det är Swarowskikristaller i och det är bra kvalitet och fint hantverk. Jag såg det på Instagram och föll handlöst för det. Så jag köpte det från en firma i Paris.

Vad skulle du värdera det till?

– Haha, jag har ju köpt det själv. Det var förra året och det kostade 3 000 kronor. Jag har ett likadant armband också. Det kostade lite mindre.

Gillar tokiga smycken

Anette Granlund berättar att det inte var kärleken till hamburgare som fick henne att slå till på halsbandet.

– Nej, det är snarare så att jag gillar tokiga smycken. Jag har till exempel ett danskt smycke med pärlor och Formel 1-bilar i. Och ett väldigt roligt halsband som gör succé på varje middag. Det är med köksföremål i, sardinburkar och vispar.

Men vilken är din favorithamburgare?

– Inget slår ju en hemlagad hamburgare. Det kan vara med kött eller fisk.

Fisk? Det låter vågat?

– Nej, nej. Det är som att ha en wallenbergare med fisk istället för kalvkött.

Nöjd med svaret

Oscar Wasström är nöjd med att mysteriet har fått en lösning.

– Ett Max originalmål hade varit den mest glädjande nyheten, men jag är väldigt nöjd med Anettes svar. Det är ju lite mer fantasieggande. Frågan från början var om det faktiskt var en hamburgare överhuvudtaget.

Men det ser du väl att det är?

– Jo, men eftersom att det var prytt av fina stenar undrade jag om alla stjärnor stod rätt i skyn och ljuset reflekterades så att det såg ut som en hamburgare. Men jag borde kanske utgått från att det var en hamburgare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN