Bard rasar mot textkaoset i Idol

Av: Linda-Marie Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

En efter en faller de.

I kvällens "Idol" bryter flera deltagare ihop under pressen – och tappar texten.

– På en proffsig audition skulle man slänga ut dem på två sekunder, säger Alexander Bard.

Skakande händer och darrande röster. Och texter som aldrig blir framförda. Under kvällens slutskede av "Idols" slutaudition tappar flera deltagare texten – och får svidande kritik.

– Jag har sett tillräckligt. Man får en chans och du pajade den, säger Laila Bagge i programmet efter en deltagares framträdande.

Och textmissarna blir flera. Mer än en deltagare kämpar febrilt för att hitta på helt ny lyrik och ännu fler ger upp helt.

– Texten är uppenbarligen ett stort problem det här året. Klarar man inte att komma ihåg den inför tre personer, klarar man det inte med 30 000 i publiken. Då har man ett problem och då ska man inte bli en Idolvinnare, säger Alexander Bard till Nöjesbladet.

"De har ingenting i tävlingen att göra"

Jurymedlemmen menar att slutaudition just är ett nervtest – och att många sökande brister i det.

– I Idol är deltagarna extremt oerfarna. På en proffsig audition skulle man slänga ut dem på två sekunder om de inte kom ihåg texten, säger han.

Och flera av deltagarna får också, just det, en enkelbiljett hem.

Är det självklart för er att skicka hem dem om de tappar texten?

– Ja, är de så dåliga att de går upp och sjunger surt eller inte kommer ihåg någonting av texten, så har de ingenting i tävlingen att göra. Då klarar de inte en stor publik, det är uppenbart, säger Alexander Bard.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN