Hyllade sin döda kärlek - på scenen

Jay: Förhållandet var väldigt stormigt

Hans första stora kärlek dog tragiskt. Nu berättar Jay Smith om hur han i Karlstad hyllade henne med låten ”Like a prayer”.

– Jag tror hon var med då, säger han i bakom kulisserna programmet Idol 2010: Vägen till finalen.

För drygt två veckor sen hyllade publiken i Karlstad hans version av Madonnas ”Like a prayer” med stående ovationer. Nu berättar Jay Smith, 29, sanningen om låten och hur det var en hyllning till hans första stora kärlek.

– Min högstadiekärlek som dog, hon älskade Madonna, säger han i ”Idol 2010: Vägen till finalen” i TV4. Tidigare har han i medier berättat om hur hon dog i en överdos när Jay var runt 20.

Jag tror hon var med

I programmet säger Jay att han kunde känna den tidigare kärleken på scenen.

– Även om det inte är min favoritlåt eller favoritartist så kände jag att jag hade en känslomässig anknytning till den, och jag tror hon var med då, säger han i programmet.

Förhållandet var inte utan problem.

– Vi hade ett väldigt stormigt förhållande. Det var så här Romeo och Julia, hennes föräldrar tyckte inte om mig alls, långhårig och med söndriga byxor, säger han. Han beskriver henne också som en dramatisk person.

– Hon hade en tendens att säga att hon skulle vara död innan hon fyllde 21. Alla bara tänkte att javisst det är så som hon är . Men det var hon, säger han.

Tuff period i livet

Till Nöjesbladet har Jay tidigare pratat ut om kampen mot sitt missbruk tidigare i livet.

– Jag var ganska djupt nere. Jag levde väldigt destruktivt. Och höll på med en massa grejer man inte borde hålla på med, sa han då.

Andreas Weise, 24, som tävlade i Karlstad, menar att Jays version av ”Like a prayer” var känslosam.

– Det var ett gripande nummer. Han har sagt att det var en tuff period och en viktig person som gick bort, säger han.

Världskänt framträdande

Även kändisbloggaren Perez Hilton hyllar Jays framträdande:

– Det här är så fantastiskt, skriver han i ett twitterinlägg och länkar till ett Youtube-klipp med Jays framträdande.

Till Nöjesbladet hälsar Jay Smith att han inte vill kommentera hyllningen till den tidigare flickvännen ytterligare. Men han är stolt över Perez Hiltons ord.

– Jag tycker det är jättefräckt och jag uppskattar att en person som han tar sig tid att lyssna på mina grejer. Det får mig att känna mig speciell, säger han i ett sms.

TV4 i kväll, 20.00, ”Idol 2010: Vägen till finalen”.

”Folk skrattade åt mig”
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN