”Jag har svårt att tro henne”

avMartin Gustafsson

Gunnar Larsson skeptisk till Haglunds dopningshistoria

1 av 6
Anna Le Moine: – Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker att det är hemskt att en karriär tar slut på det sättet. Det är väldigt tråkigt för jag tror att Linda hade mer att ge. Och det är tråkigt att hon är fortfarande förknippad med det.

Linda Haglund talade ut om när hon tog anabola steroider i ”Mästarna mästare”.

Gunnar Larsson köper inte hennes förklaring.

– Jag reagerade på att hennes kropp hade minskat i volym och att hon hade en helt annan röst, säger han till Nöjes­bladet.

Det brände till ordentligt i ”Mästarnas mästare” i går när Linda Haglund berättade om när hon åkte fast för dopning 1981.

Linda Haglund friades i Skandinaven men stängdes av internationellt.

Bara ett tillfälle

Hennes egen förklaring är att hon trodde att det var vitaminpiller som hon fått av sin finska tränare. Enligt henne tog hon tabletterna endast vid ett tillfälle i samband med en förkylning.

I programmet märktes det tydligt att Gunnar Larsson inte trodde på hennes förklaring.

– Jag visade med mitt kroppsspråk att jag har lite svårt att tro det där. Och jag ville inte förstöra den goda stämningen i huset genom att ställa en massa konstiga frågor. ­Utan jag lät det rinna ut i sanden, säger han till Nöjes­bladet.

Vad kände du då?

– Man fick ju se hennes karriärbilder och hur hon tävlade i OS i Moskva och sedan året efter blev fälld för dopning. Sen sex månader efter så är det en intervju då hon har en ny amerikansk tränare och då är hon inte alls lika kraftig som hon var när hon blev fälld för dopning och har en helt annan röst. Jag reagerade på att hennes kropp hade minskat i volym och att hon hade en helt annan röst, säger han.

Och då menar du att det krävs mer än ett par piller vid ett tillfälle för den förändringen?

– Ja. Men låt oss inte gräva mer i det, utan det är som det är, säger han.

”Får stå för honom”

Linda Haglund menar att Gunnar Larsson får tycka vad han vill.

– Det får stå för Gunnar, alla har rätt att tycka och jag var inte där för att värva röster heller. Jag är en stor beundrare av Gunnar Larsson och hans framgångar. Så ser jag på det, sen hur han ser på mig, det får stå för honom, säger hon.

BILDEXTRA: De andra deltagarna om Lindas dopning