Ursinnig – på Filip & Fredrik

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu tänker Ulf Brunnberg dra duon inför domstol: Det är så respektlöst

Han gjorde allt för att stoppa tv-inslaget.

Nu är Ulf Brunnberg ­ursinnig över att Filip och Fredrik ändå visade det i ”Breaking news”.

– Det blir rättsliga ­åtgärder, säger skådespelaren till Nöjesbladet.

Foto: Ulf Brunnberg.

I går talade Ulf Brunnberg, 65, till tv-tittarna i ett förinspelat inslag i livesända ”Breaking news med Filip och Fredrik” på Kanal 5.

Men tittarna fick aldrig veta att skådespelaren gjort allt för att stoppa videoklippet.

– Det kom tre personer för att filma och ingen av dem var Filip eller Fredrik, trots att det var bestämt. ­Efter inspelningen ville de ta om inslaget men det sa jag nej till. Jag åkte därifrån och ringde producenten och sa att jag inte ville att det skulle sändas, säger han.

”Amatörmässigt”

Ansträngningarna var förgäves. Ulf Brunnberg är rasande på tv-duon – och tänker kontakta sitt juridiska ombud.

– Det är så amatörmässigt och respektlöst. Jag förbjöd dem att sända men de gjorde det ändå. Det blir rättsliga åtgärder av det här, det är självklart, säger han.

Har du en bra jurist?

– Självklart. I min situation måste man ha en advokat boendes hos sig, mer eller mindre.

Programledaren Fredrik Wikingsson, 39, har fått indikationer på att skiljemeningarna grundar sig i att han och kollegan Filip Hammar, 37, inte var närvarande vid inspelningen av klippet.

– Det verkar så men jag förstår inte riktigt varför. Det är inte en provokation från vår sida men jag har svårt att få dåligt samvete för att vi visade det. Det fanns inget kontroversiellt i det och vi tyckte det var roligt att det han sa var så snällt, säger Fredrik.

”Jag ställer mig positiv till människor i stort, men det jag älskar mest av allt är djur”, sa Brunnberg bland annat i programmet.

– Jag tror dock inte att det är mig och Filip han kommer att se i rätten, det är väl Kanal 5:s ansvarige utgivare, säger Wikingsson.

Den senaste tiden har ­varit stormig för skådespelaren efter kontroversiella ­uttalanden i tidningen Slitz, som bland annat handlade om mordet på häktesvakten Karen Gebreab.

– Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen, sa Brunnberg till tidningen.

Skulle tala till folket

Kritikstormen lät inte vänta på sig efter intervjun. Enligt vad Nöjesbladet ­erfar skulle han därför få en chans att tala direkt till ­folket med anledning av turbulensen efter Slitz-intervjun.

Tv-orden Brunnberg ville stoppa i går

”Jag tycker det är ­lite svagt av alliansen och opinionen att de inte tar upp det här med energiskatterna. För det håller på att ta knäcken av Sverige.”

”Sen har man frågat mig vad jag ställer mig positiv till. Jag ställer mig positiv till människor i stort, men det jag älskar mest av allt är djur. ”

Ur ”Breaking news”

Tidigare uttalanden i Slitz

Ulf Brunnberg om kvinnor som arbetar ­inom brand­kåren och kriminalvården.

” Det ska vara kvinnliga brandsoldater numera. De ­orkar ju för fan inte ens dra brandslangen. Att gå in i en brasa med en kvinna är liksom inte samma sak som att göra det med en karl.”

”Likadant var det ju med den där kvinnliga fångvaktaren som dog. Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen.”

Publicerad: