Clarkson skämtar om avstängningen

TV

”Top gear”-stjärnan munter på Twitter

1 av 3 | Foto: Jeremy Clarkson är en av tv-världens mest omstridda profiler - både ­älskad och utskälld för sina uttalanden.

Jeremy Clarkson, en av programledarna för ”Top gear”, har stoppats av BBC.

Nu skämtar stjärnan på Twitter om att programmet utgår.

”De borde visa Örnnästet i stället. Mycket bättre.” skriver han.

Jeremy Clarkson, 54, stängs av från sitt jobb som programledare på ”Top gear” efter att ha slagit en producent, skriver Radio Times. Beslutet innebär att söndagens avsnitt av ”Top gear” ställs in och de två sista avsnitten för säsongen skjuts upp.

Några timmar efter beslutet skrev Clarksons kollega James May Twitter ”Ingen Top gear den här helgen, varför inte visa filmen 633 Squadron i stället?”. Den tredje programledaren Richard Hammond svarade ”Nej, bättre med Än flödar vinet, ingen kommer att märka skillnad.”. ”633 Squadron” är en brittisk b-film som utspelar sig under andra världskriget, ”Än flödar vinet" en brittisk sitcom om tre äldre män som vägrar inse att de inte är unga längre.

Ursäkt till politiker

Jeremy Clarkson svarade ”Nej, Örnnästet. Mycket bättre.”. Filmen från 1968 med Clint Eastwood handlar om att avslöja en förrädare inom den brittiska underrättelsetjänsten. Clarkson twittrade också en ursäkt till Labour-lkedaren Ed Miliband för att ha överskuggat honom i nyhetsflödet.

En namninsamling online som kräver att BBC låter Clarkson komma tillbaka har skrivits under av ungefär 300 000 personer. BBC vill inte svara på framtiden för ”Top gear”.

ARTIKELN HANDLAR OM