TV

”Marco Polo något av det största i sitt slag”

TV

Norska regissörerna om Netflix storsatsning – som kostat en miljard kronor

LOS ANGELES. Efter ”House of cards”, ”Orange is the new black” och ”Arrested development” satsar Netflix på en ny stor dramaserie – med historiskt tema.

Den nya serien om äventyraren Marco Polo är skapad av norrmän.

De skulle egentligen ha regisserat den nya ”Pirates of the Caribbean”-filmen, men när den blev uppskjuten fick den norska regissörsduon Espen Sandberg och Joachim Rønning ta sig an historien om den omsusade äventyraren Marco Polo.

Serien har premiär på Netflix i dagarna och uppges ha kostat nästan en miljard kronor att producera.

– Det är en episk historia och något som är väldigt aktuellt i dag, nämligen Österlandet, säger Espen Sandberg.

”En hel del Thor i honom”

Sandberg och Rønning har regisserat de första två avsnitten och producerat de åtta övriga i den första säsongen.

Och hoppet från en äventyrare till en annan, från Thor Heyerdahl och ”Kon-Tiki” till Marco Polo var inte så långt.

– Det är en hel del Thor i honom, anser Espen Sandberg om handelsresanden som äventyraren som gjorde den långa upptäcktsfärden från Venedig till Khubilai khan i Shangdu i närheten av nuvarande Peking på 1200-talet.

– För oss är han en historieberättare i första hand. Vid khans hov var det många olika fraktioner och Polo fungerade som en neutral observatör. Det tycker vi är väldigt spännande.

Drama och kärlek

Det är på många sätt en gammaldags äventyrsserie, på samma gång ett kostymdrama och en kärlekshistoria.

– Det är en massa drama, en massa action, kärlek, fantastiska miljöer och kläder. Det är något av det största, om inte det allra största, i sitt slag, säger Espen Sandberg.

Det är också en internationell storsatsning med skådespelare från en rad olika länder. Huvudrollen görs av den italienske skådespelaren Lorenzo Richelmy.

– Det var helt avgörande och viktigt för äktheten. Han är en fantastisk skådespelare med det riktiga filmstjärneutseendet. Vi sökte över hela världen och tittade på tusentals personer för att få ihop en så bra ensemble som möjligt.

Tillbaka till Depp

När ”Marco Polo” nu är ett avslutat projekt går de tillbaka till den kommande ”Pirates of the Caribbean”-filmen ”Dead men tell no tales” som ska ha biopremiär den 7 juli 2017.

– Nu finslipar vi det sista av manuset. Vi tittar på var vi ska spela in och försöka stämma av med skådespelarnas kalendrar. Några av dem är ju väldigt upptagna. Vi åker i skytteltrafik mellan Australien, Los Angeles och London så det är väldigt hektiskt.

– Vi börjar spela in i februari.

Johnny Depp är i högsta drag med i förberedelserna.

– Han tycker väldigt mycket om Sparrow-rollen och blev trots allt Oscarsnominerad för första filmen. Det är klart att vi pratar mycket med honom hela tiden.

Emil L Mohr/TT-NTB

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV