TV

Denise Rudbergs tårar i tv: Blev misshandlad som barn

Av: 

Maja Lind

TV

Deckarförfattaren: ”Jag vill belysa vad som sker i det dolda”

Det började när hon var åtta år gammal – och pågick ända upp i tonåren.

I kvällens avsnitt av SVT:s "Deckarna" väljer Denise Rudberg att berätta om misshandeln som präglade hela hennes uppväxt.

– Den största rädslan var för att det skulle bli som att jag tyckte synd om mig själv.

När föräldrarna separerade kom en ny människa in i hennes liv. Personen utsatte henne för psykisk misshandel från 8-års ålder till det att hon var ungefär 15. För detta har hon också gått i terapi som vuxen. Nu berättar Denise Rudberg om den skakiga uppväxten i sitt avsnitt av "Deckarna".

Sår som aldrig läker

Att berätta om det beskriver hon ändå som en befriande känsla. Denise Rudberg bestämde sig för att göra det så snart hon fick frågan om att vara med i programmet.

– Jag vill belysa vad som sker i det dolda. Många som läst mina böcker har hört av sig och berättat att de känner igen sig. Det är vid köksbordet det händer, säger hon till Nöjesbladet.

I programmet berättar hon att personen exempelvis vid ett tillfälle snaggade hennes hår, mot hennes vilja precis innan hon skulle börja i en ny skola.

– Sedan min debutroman ”Väninnan” har jag haft med de destruktiva skildringarna. Det är det där såret jag aldrig kunnat sluta skrapa på. Vissa sår läker aldrig riktigt, tror jag. Men man jobbar hela tiden på det, säger hon.

Fick nog

En dag fick Denise nog och hon tog tag i problemet, då var hon ungefär 15 år.

– Just det ögonblicket, när man vänder makten och maktförhållandet förändras. När man bestämmer att det är nog. Det fascineras jag över. Var kom den styrkan i från? säger Denise Rudberg.

I programmet beskriver hon hur hon plötsligt vågade ta steget. En kraft Denise inte visste att hon hade.

– Det ögonblicket gör att man får stor tilltro till sig själv, säger Denise Rudberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert: