Här sätter Jenny Strömstedt eld på ostbågar – i direktsändning

TV

Matlagningen spårade ur i ”Nyhetsmorgon” i TV4: ”Jag är fortfarande i chock”

1 av 10 | Foto: Det började rätt lugnt när Jenny Strömstedt skulle woka ostbågar.

Jenny Strömstedt får svettas i dagens Nyhetsmorgon.

I TV4-studion sätter hon eld på stekpanna, spis och ostbågar.

– Jag är fortfarande i chock. Jag blev fan skakig, säger programledaren.

Sega ostbågar tycks vara en mer eller mindre hemlig favorit hos många svenskar. Och väntetiden för att få bågarna lagom sega kan vara frustrerande.

I TV4 Nyhetsmorgon skulle därför programledaren Jenny Strömstedt visa hur en får till sega bågar på två minuter, på annat sätt än med vattenånga. Men det gick inte riktigt som hon hade tänkt…

Hon ringlar olja i stekpannan, häller i ostbågar och börjar steka. Kollegan Steffo Törnquist tycker att hon ska vända bågarna i luften, lite snitsigt. Men då spårar allt.

”Jag blev fan skakig”

Ostbågar smiter ur stekpannan och eldslågor slår upp från spisplattan. Tv-profilen blir ställd, och klantar då till det ännu mer.

– Regel nummer ett är väl: Ställ inte tillbaka den heta pannan på ostbågar på spisen, för då börjar det brinna igen... Jag är fortfarande i chock. Jag blev fan skakig, alltså, säger hon till Nöjesbladet.

”Steffos fel”

Strömstedt väljer att skylla eldfadäsen på kollegan.

– Allt var ju faktiskt Steffos fel, för det var han som sa att jag skulle svinga pannan.

Fast hon har också viss självdistans. På Twitter uppfinner hon nya hashtaggen ”bågbål”, och hon inser sina begränsningar.

– Jag kommer aldrig woka ostbågar igen, det kan jag säga. Det blev inte ens speciellt gott. Och jag kommer aldrig anmäla mig till Sveriges mästerkock. Det lovar jag.

Brandsläckarkurs i sändning

Redan i morgon hoppas Jenny Strömstedt att arbetet ska börja för att undvika liknande drama i tv-studion framöver.

– I morgon i sändning ska vi försöka få en kurs i att släcka bränder efter matlagning. För jag känner att jag behöver påminnas om hur man gör.

ARTIKELN HANDLAR OM