Kristian Luuk får pratshow i SVT

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Kristian Luuk och Daniel Hallberg gör en pratshow ihop för SVT nästa höst. Pressbild.
Foto: Tom Hallberg/SVT
Kristian Luuk och Daniel Hallberg gör en pratshow ihop för SVT nästa höst. Pressbild.

TV

Kristian Luuk gör comeback med en ny pratshow. I programmet, som har premiär i SVT nästa höst, får han sällskap av Instagramstjärnan Daniel Hallberg.

– Det kändes helt rätt från första koppen kaffe, säger Kristian Luuk om sin sidekick.

Det är mer än tio år sedan Kristian Luuk senast höll i en pratshow. Efter "Sen kväll med Luuk" har han varit programledare för bland annat Melodifestivalen och "På spåret" och inte haft tid för så mycket annat.

Nyfunnen vän

Men scenföreställningen "Scenkväll med Luuk och Daniel Hallberg", som hade premiär i början av året, gav honom ny lust att ge sig på formatet igen. Och precis som i scenföreställningen tar han med sig sin nyfunna vän, komikern och Instagramstjärnan Daniel Hallberg, 31, som sidekick.

– Du vet hur man klickar med vissa människor, där det bara känns helt rätt? Det är så stor åldersskillnad mellan oss så vi är inget hot mot varandra. Vi beundrar varandra och tycker den andra är rolig. Han är väldigt snäll och väldigt driven, säger Kristian Luuk..

Till pratshowen, som ännu inte har fått något namn, ska stora gäster bjudas in – både svenska och internationella. Men gästerna kan också vara personer som av olika anledningar är väldigt aktuella just den veckan.

”Vi siktar högt”

– Det ser annorlunda ut nu för tiden i talkshowvärlden än under "Sen kväll med Luuk". Då var skivbranschen väldigt lukrativ och man kunde flyga över Jennifer Lopez med 30 pers till TV4 och låta dem vara med och dansa och sedan flyga hem dem. Så ser det inte ut längre. Men vi siktar högt, gärna de största svenska och gärna en och annan internationell gäst också, säger Kristian Luuk.

TT: Kommer du att konkurrera med "Skavlan" nu?

– Nej, han sänder inte när vi sänder, så vi kommer inte att slåss om hans gäster.

TT: Du har ju ganska många uppdrag i övrigt, är det något annat som får stryka på foten?

– Vi har inte riktigt pratat klart om det, så det måste jag få återkomma om. Men jag har ju "På spåret" och "Fråga Lund" och så det här. Så det är en massa faktorer som måste spela in för att det ska fungera, så det där får cheferna titta på.

Publicerad:

LÄS VIDARE