Idol

Teorin: ”Därför fick Bori lämna ”Idol”

Av: 

Natalie Demirian

TV

Bori Shoyebo, 16, har varit en av de stora profilerna i ”Idol” 2015.

På fredagskvällen fick han lämna tävlingen – något som förvånar både juryn och de andra deltagarna.

– Jag känner att ”Idol” kanske inte är den bästa tävlingen för mig, säger han till Nöjesbladet efter sändningen.

Det stod mellan Frans Walfridsson och Bori Shoyebo. Till slut stod det klart att Bori fick lämna ”Idol” 2015.

Ett resultat som Alexander Bard kallar för en skräll, samtidigt som han har en teori kring varför 16-åringen fick lämna tävlingen.

– Ja, det fortsätter att skrälla. Jag tror att de som startar tidigt under kvällen lever farligt. jag tror att många tittare sitter och väntar numera och sedan vill de se alltihop och sedan röstar de. Om man inte toppat rejält då i början så är det svårt. Anna-Sofia förra veckan, Magnus samma sak, de var ute i början på kvällen, det var inte deras bästa fredag och det räckte för att de skulle ryka. Folk glömmer bort att rösta. Det tjatar vi mycket om, men så är det ju.

Bagge: ”Är lite chockad”

Även Laila Bagge är förvånad.

– Jag blev lite chockad, jag trodde inte att Bori skulle få lämna. Jag tror att många blev chockade, men så är det i den här tävlingen, man vet ju aldrig.

Men Bori Shoyebo, som haft röstproblem under hela säsongen, är själv inte särskilt förvånad över resultatet.

– Jag mår helt okej. Inte superdåligt. Jag var inte så förvånad faktiskt, jag visste att jag skulle hänga löst. Jag har haft den känslan i magen hela veckan. Det är bara så det är. Det här är verkligen inte slutet för mig, det är bara ett steg i min karriär. Jag kommer snart att släppa en låt också. Allt börjar nu.

Du har pratat mycket om hur stort det här är för dig, hur känns det nu?

– Jag känner att ”Idol” kanske inte är den bästa tävlingen för mig. Jag är en artist, men ingen coversångare. Jag gillar att skriva eget och göra min egen grej. Jag gillar inte det här med teman varje vecka, så nu vill jag gärna göra mitt. Det känns skönt på något sätt men ändå väldigt surt för man vill inte lämna det här livet.

”Glädjespridare”

Han berättar att han nu ska åka hem till Göteborg och fortsätta gå i skolan, samtidigt som han ska börja släppa egen musik.

– Det är verkligen musik jag vill hålla på med.

Flera av de kvarvarande deltagarna grät efter sändningen och var förvånade över att Bori fick lämna.

– Bori har verkligen varit min bästa vän här inne. Vi har haft så kul och jag tycker att han är så sjukt duktig också. Jag tycker att han har visat så mycket som artist. Jag är lite i chocktillstånd över att han som har så himla mycket talang inte får vara kvar. Jag tycker att det är jättetråkigt, säger Amanda Winberg med tårar i ögonen.

– Han var en sådan stor glädjespridare, så det är otroligt tufft, säger Tove Burman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert:

LÄS VIDARE

Calle Kristiansson: ”En slags chock”

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol

TV4