Erik Segerstedt leder ”Idol Extra”

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Får hjälp av De vet du att coacha utslagna deltagare

1 av 3
Erik Segerstedt

Erik Segerstedt blir ny programledare för ”Idol Extra”.

Till sin hjälp får han tidigare ”Idol”-deltagaren Arantxa Alvarez - och humorgruppen De vet du.

Under sin tid i ”Idol” fick han smeknamnet snygg-Erik. Därefter gjorde han succé i gruppen EMD och har två gånger tävlat i Melodifestivalen.

Nu är Erik Segerstedt, 32, tillbaka där allt började, men nu som programledare.

Tillsammans med Arantxa Alvarez, 23, som tävlade i ”Idol” 2013 leder han eftersnacksprogrammet ”idol Extra” som sänds på TV4 efter fredagsfinalerna varje vecka med start nästa fredag den 25 september.

– Erik och Arantxa kompletterar varandra perfekt och vet precis vad deltagarna går igenom. Dessutom är de underhållare av rang, säger TV4:s Clara Ytterborn i ett pressmeddelande.

”Sköna typer”

I ”IdolExtra” kommer också Youtube-fenomenet och humorgruppen De vet du att medverka.

Varje vecka ska de ta sig an personer som sökt till ”Idol” men aldrig lyckades övertyga juryn om att få guldbiljetter. Dessa ska de coacha för att försöka vaska fram en alternativ talang som kommer att få medverka i ”Idol”-finalen i Globen.

- Det finns så många sköna typer som inte går vidare. Älskvärda karaktärer som kanske inte har sångrösten för att bli ”Idol”-vinnare, men vi älskar dem och ska göra allt vi kan för att de ska få en ny chans! Vi kommer fostra och ge dem en intensivkurs i sång, look, dans och framför allt, att kasta sig ut och våga, säger Johan Gunterberg och Christopher Martland från De vet du i ett pressmeddelande.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol