Vilda teorin om ”Tiger king”: Han är Carole Baskins första make

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera teorier florerar kring den omåttligt populära Netflix-dokumentären ”Tiger king”.

En av dem som nu diskuteras flitigt i sociala medier är om Jeff Lowe egentligen är Carole Baskins första make.

Anledningen? Likheterna i utseendet.

”Tiger king”-fansen spekulerar och flera av dem är övertygade om att Jeff Lowe egentligen är Carole Baskins, 58, första make Michael Murdock, skriver bland andra NME och Mirror.

I dokumentärserien får man inte veta mycket om den första maken, mer än att de gifte sig när Carole Baskin var 17 år gammal, att han behandlade henne illa och att de fick ett barn ihop.

Carole Baskin.
Foto: Loren Elliott / TT NYHETSBYRÅN
Carole Baskin.

Jämfört bilder

Det handlar med andra ord inte om hennes omtalade andra ex-make Don Lewis, som är spårlöst försvunnen sedan slutet av 90-talet vilket i sin tur lett till andra fan-teorier om att Carole Baskin hade något att göra med hans försvinnande.

Det är efter att ha jämfört bilder på första maken Michael Murdock och Jeff Lowe som fansens menar att det är samma person. Många menar att likheterna är slående.

Teorin går ut på att Carole Baskin lejt Jeff Lowe för att sätta dit sin ärkerival Joe “Exotic” Maldonado-Passage, 57, som avtjänar ett 22 år långt fängelsestraff för att ha försökt leja en man att mörda Carole Baskin och för flera brott mot djurrättslagar.

Fansen menar att Carole Baskin betalade Jeff Lowe och alla runt honom för att sätta dit Joe Exotic för brottet, och att Jeff Lowe, precis som hennes första exman, tidigare dömts för misshandel av en exfru.

Huruvida det finns någon som helst sanning i ”teorin” finns inga belägg för.

Jeff Lowe.

Dödshotats

Carole Baskin och hennes nuvarande make Howard Baskin säger att de känner sig djupt vilseledda och förrådda av skaparna av den populära dokumentärserien, då fokus ligger på vad Joe Exotic går igenom och inte på deras kamp för kattdjuren. Hon har fått ta emot flera dödshot sedan dokumentärens premiär.

– Jag känner mig så arg över att folk helt missat poängen, säger hon till Tampa Bay News.

Publicerad:

LÄS VIDARE