Två ”dessertmästare” i samma familj: ”Tävlar inte hemma”

Fem gånger i rad har tävlingen vunnits av en skåning

Publicerad 2017-10-11

Malin Haak är årets vinnare av ”Dessertmästarna”.

Hon är inte ensam om titeln i familjen då sambon Martin Morand vann programmet för två år sedan.

– Ingen vågar bjuda in oss på middag, säger Malin.

Det blev en nervkittlande final i Kanal 5:s ”Dessertmästarna” när David Knutsson från Tomelilla och Malin Haak, 31, från Sankt Olof gjorde upp om titeln på onsdagskvällen.

Till slut var det Malin, som satsade på en bröllopstårta, som stod som vinnare. Finalen helskånsk och varje säsong av programmet har faktiskt vunnits av en dessertmästare verksam i Skåne.

– Det känns ju bra att man kunde försvara det. Jag tror att skåningar är bra på matlagning överlag. Vi bor ju ändå i Sveriges skafferi, säger Malin Haak.

”Skulle vinna hela skiten”

Hennes inställning var bergsäker redan från början.

– När jag tackade ja hade jag redan bestämt mig för att jag skulle vinna hela skiten. Jag har en sådan vinnarskalle och jag tror att det är halva grejen. Sen behöver man lite talang också såklart.

Matlagningstalang råder det definitivt ingen brist på i familjen.

2015 vann hennes sambo Martin Morrand, 41, ”Dessertmästarna”. Tillsammans har de också deltagit i det militära kocklandslaget som tog hem segern i matlagnings-VM 2010.

”Vad ska man bjuda er på då!?”

Detta var dock första gången som Malin tävlade själv i matlagning.

– Det var roligt att känna att man fortfarande kan. Det gick ju rätt så bra.

Är det många som bjuder in sig hos er på middagar?

– Alltså, det är snarare många som inte vill bjuda in oss. De kommer med fördel hem till oss men ingen vågar bjuda in oss på middag. Det är nästan alltid ”Vad ska man bjuda er på då!?”, sen krånglar man till det istället för att göra en enkel korv stroganoff.

Malin tänker nu fortsätta sin föräldraledighet och ambitionen är att kunna jobba mer med just desserter framöver, precis som sambon Martin.

Några matlagningstävlingar i hemmet blir det inte.

– Det är många som frågar det men vi tävlar inte hemma. Men vi får väl se om det kan bli någon mer tv om det erbjuds. Det var ju rätt så roligt, säger Malin.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln