Idol

PRESENTERAS AV

Idol-Erik: Vi skrattar bara åt det

Av: 

Emily Asserbäck

TV

”Idol”-vinnaren om näthatet mot flickvännen

Flickvännens spontanglädje på scenen fick näthatet att explodera.

”Idol”-vinnaren Erik Grönwall, 22, tycker att reaktionerna är barnsliga.

– Det sista man tänker på är att ta upp ett tid­tagarur och kolla hur länge nån har stått på scenen, säger han.

I fredags var det långa äventyret äntligen över. Erik Grönwall kammade hem segern i ”Idol 2009” och när han sjöng vinnarlåten ”Higher” sprang både pappan och flickvännen upp på scen. Pappan gav honom en snabb kram och lämnade scenen – flickvännen stod kvar hela låten. Jurymedlemmen Laila Bagge och tittarna kritiserade hennes agerande.

Tar det lätt

– Äh, vi skrattar ju bara åt det. Det är en liten grej som har blivit så himla stor. Under de här dagarna har jag bara lagt fokus på att få klart plattan, allt annat lägger jag inte någon energi på, säger Erik Grönwall.

På internet har Facebookgruppen ”Vi som skämdes för Idol-Eriks flickvän” över 16 000 medlemmar. Men trots många elaka kommentarer på nätet tar ”Idol”-vinnaren lätt på kritiken.

– Jag tycker varken bu eller bä om det. Jag vann ”Idol” och får göra det jag vill göra nu.

Just nu är Erik Grönwall mitt uppe i inspelningen av två skivor och lägger all sin vakna tid i studion. Han har ännu inte hunnit smälta vinsten. Att vakna upp i sin egen säng på lördagsmorgonen var overkligt.

– Det var en sån sjuk glädje rakt igenom. Från mitt sovrum ser jag Globen och det var en overklig känsla att vakna upp tre timmar efteråt och inse att det var över, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

I garderoben med Idolerna
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol