De ska fajtas i nya Robinson

Av: Ylva Niklasson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Nöjesbladet följde dramatiken under Robinson-inspelningarna på plats i Filippinerna. Pakter bildades, tårar flödade och läkare tvingades rycka ut till ön upprepade gånger när deltagarna insjuknat. Ett kärlekspar fann varandra direkt och kysstes offentligt efter bara ett par dagar.

Andra kände avsky för varandra och konflikterna avlöste varandra. Ovädret ställde till med stora problem, och i träskmarken där de tvingades bo finns ingen mat – förutom palmhjärtan.

Här är överlevarna som gör upp i Robinson 2009

Namn: Erika Kilén. Ålder: 28. Bor: Borås. Yrke: Servitris. Familj: En dotter, 8 år. Sökte Robinson för att: ”Det var en vän som sökte åt mig. Hon tyckte att jag behövde bryta med vardagen och göra något annorlunda, men hon trodde nog inte att det var så jävligt som det är här nu.” Speciellt med Erika: Hennes favoritdeltagare genom tiderna är Robinson-Robban.

Namn: Kerstin Fröblom. Ålder: 60. Bor: Täby. Yrke: Lärare. Familj: Sambo, två vuxna barn från tidigare förhållande. Sökte Robinson för att: ”Det var rätt tid i livet. Mina barn är utflugna och jag har inga barnbarn att passa. Samtidigt är min äventyrslystnad kvar.” Speciellt med Kerstin: Hon har skepparexamen.

Namn: Christian Ternstedt. Ålder: 28. Bor: Bankeryd. Yrke: Egenföretagare, spelbranschen. Familj: Fru. Sökte Robinson för att: ”Robinson är den enda dokusåpa jag skulle kunna tänka mig att söka och precis den utmaning jag behövde just nu.” Speciellt med Christian: Han är en duktig pokerspelare.

Namn: Nina Amjadi. Ålder: 22. Bor: Järfälla. Yrke: Grafisk designer. Familj: Singel. Sökte Robinson för att: ”För att jag tror att min bakgrund och min mentala styrka kommer att kunna ta mig långt.” Speciellt med Nina: Hon har spelat basket på elitnivå.

Namn: Beatrice Karlsson. Ålder: 37. Bor: Arvidsjaur. Yrke: Reporter på lokal-tv. Familj: Distansförhållande. Sökte Robinson för att: ”Jag är en överlevare och van att leva primitivt. Jag bor i skogen och jagar älg och har även två totempålar hemma som jag gjort med motorsågen”. Speciellt med Beatrice: Har tidigare sökt ”Idol” och varit med i ”Villa Medusa”.

Namn: Josefine Myrén. Ålder: 38. Bor: Hägersten. Yrke: Tekniker, operatör och stylist. Familj: Särbo och två barn. Sökte Robinson för att: ”Jag har alltid velat söka Robinson, men inte vågat. Men nu fick man veta att det skulle vara på Filippinerna och jag tänkte wow, där har jag varit, dit vill jag gärna igen”. Speciellt med Josefine: Hon är bra på att dyka och hålla andan.

Namn: Erik Rydberg. Ålder: 23. Bor: Åkersberga. Yrke: Innebandyinstruktör. Familj: Sambo. Sökte Robinson för att: ”Jag är en spelmänniska, jag spelar World of warcraft och brädspel hela tiden. Det här är ett spel som bara 18 personer får spela i år, så varför inte ta chansen liksom.” Speciellt med Erik: Han spelar dataspel runt 60 timmar per vecka.

Namn: Erik Billing. Ålder: 27. Bor: Malmö. Yrke: Lärare. Familj: Distansförhållande. Sökte Robinson för att: ”Jag fick ett gudomligt ögonblick och eftersom jag är här nu så var det meningen”. Speciellt med Erik: Han spelar i ett punkband och är en centralfigur i Malmös punkkretsar.

Namn: Anna Lundh. Ålder: 21. Bor: Borlänge. Yrke: Arbetssökande. Familj: Distansförhållande. Sökte Robinson för att: ”Jag har alltid älskat Robinson och den här typen av program, men alltid varit för ung. Nu när jag såg trailern om att det kommer tillbaka var jag bara tvungen att söka.” Speciellt med Anna: Var med i ”Outsiders” när det handlade om att vara besatt av att sätta rekord – då i att balansera på bilar som kör på två hjul.

Namn: Rafael Ortega. Ålder: 44. Bor: Malmö. Yrke: Lärare. Familj: Sambo. Sökte Robinson för att: ”Jag har alltid velat vara med. Jag har alltid velat visa vad jag går för.” Speciellt med Rafael: Han har försökt slå världsrekord i att hänga i kors i romerska ringar (24 sekunder). Säger sig ha klarat 25 sekunder men misslyckades vid det officiella försöket då han bara hängde i 18.

Namn: Erik Blomqvist. Ålder: 29. Bor: Ramkvilla. Yrke: Golfinstruktör. Familj: Distansförhållande. Sökte Robinson för att: ”Jag kände att Robinson är det ultimata äventyret och här får jag verkligen testa gränserna.” Speciellt med Erik: Har arbetat som fotomodell i USA”.

Namn: Michel Berendji. Ålder: 39. Bor: Stockholm. Yrke: Restaurangkonsult. Familj: Flickvän. Sökte Robinson för att: ”Det var ett häftigt äventyr och jag såg fram emot klimatet och sanden. Jag tror jag vinner eller åker ut först”. Speciellt med Michel: Han blev skadad i Stureplansmassakern.

Namn: Angela Monroe. Ålder: 31. Bor: Stockholm. Yrke: Grafisk designer. Familj: Pojkvän. Sökte Robinson för att: ”Jag har precis startat min egen firma inom grafisk design och det här är ett bra sätt att marknadsföra sig.” Speciellt med Angela: Hon har spelat basket i USA – där hon gick på college och bodde i nio år.

Namn: Mika Svensson. Ålder: 26. Bor: Stockholm. Yrke: Utbildningsadministratör. Familj: Singel. Sökte Robinson för att: ”Jag ville ha ett äventyr, det behövdes i mitt liv. Jag kände att någonting behövde hända och nu får jag testa gränserna.” Speciellt med Mika: Hon är en bra simmare och har bra kondition – men är livrädd för höga höjder.

Namn: Jarmo Heinonen. Ålder: 54. Bor: Åkersberga. Yrke: Egenföretagare. Familj: Fru och fyra vuxna barn. Sökte Robinson för att: ”Det är ett kul koncept och så hade jag tid. Jag har ett företag där hemma som jag kan vara ifrån, därför sökte jag.” Speciellt med Jarmo: Han har varit bonde, jagat och byggt hus.

Namn: Ellenor Pierre. Ålder: 35. Bor: Gävle. Yrke: Egenföretagare, klädbutik. Familj: Pojkvän och tre barn. Sökte Robinson för att: ”Jag har ett väldigt inrutat liv hemma, så jag ville ut på lite äventyr, testa något nytt.” Speciellt med Ellenor: Hon ägde en MQ-butik som ung och blev mångmiljonär när hon sålde den”.

Namn: Ranjit Roy. Ålder: 31. Bor: Lund. Yrke: Student. Familj: Singel. Sökte Robinson för att: ”Jag blev övertalad av mina två kompisar från Umeå. Vi satt och taggade varandra ett tag och till slut gjorde jag det.” Speciellt med Ranjit: Han är dykinstruktör, har forsrännarlicens och är sjöintendent.

Namn: Lukas Berglund. Ålder: 29. Bor: Lidingö. Yrke: Läkare. Familj: Flickvän. Sökte Robinson för att: ”Jag ville skaka om lite i snökulan. Det känns som att jag har kört ett rakt spår hela livet och nu behövde jag skaka om lite.” Speciellt med Lukas: Han våndas över att han kommer få moppe-mustasch på ön.

TV: ”Jag ville gå ner i vikt och bli brun” – hör deltagarna presentera sig själva!

Klicka på spela-knappen för att se klippet nedan!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN