Så tycker ni läsare

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

I kväll är det premiär för ”Gay Army” i Kanal 5. Vad tycker du om programmet? Utmanar det rådande normer eller förstärker det bara fördomar?

Gör din röst hörd på Eftersnack!

Här kan du se vad ni läsare tycker. Sidan uppdateras löpande under kvällen.

Tack för alla mejl!

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen på vår chatt!

Välj Öppen kanal och sedan Tv-rummet

/Eftersnacksredaktionen

-----

jättebra gay army?

Hej!

Vill bara tacka er för att ni sänder ett så fantastiskt program som gay army, det visar verkligen den rätta bilden av homosexuella det ända de gör är att köra dildos i rectum, måla naglarna och ha sex med halva tunnelbanan under loppet av en timme.

Att som homosexuell sitta och se på ett sådant givande program som har till syfte att stärka folks fördomar och låta de hånskratta åt oss homosexuella känns skönt. Majoriteten av oss homosexuella är som vilken vanlig hetro kille som helst, vi målar inte naglarna, springer inte runt med brutna handleder och jagar flugor eller vill ha ett halvt kilo kollagen i läpparna.

Tror tyvärr ert program även kommer medföra att det vi kämpat för och den utveckligen mot ett mer tolerant samhälle har gått tillbaka ett antal år, men men tunnan kan väl inte fyllas nog med skit. Eller?

Jag är inte bitter eller arg jag är nog bara mest besviken över att det finns osäkra vilsna killar ute i landet som får krypa in i garderoben igen!

Det är accepterat att vara bög så länge man inte visar det!

Mvh Andreas

-----

Har aldrig skrattat så mycket under ett tv-program som under detta första avsnitt. De som känner sig oroliga för att fördomar och motsättningar ska växa tror jag inte alls behöver vara oroliga pga. att programmet baseras på totala motsatser och överdrifter. När dessa motsatser ställs mot varandra under extrema förhållanden uppstår en icke realistisk situation som blir till det jag tror är avsikten med programmet - underhållning som dessutom var väldigt rolig att se på. Vem som helst kan se att alla personer i programmet tillhör ytterligheterna inom varsitt område.

De som har fördomar och dömer andra gör nog detta i vilket fall som helst och påverkas absolut inte av ett underhållningsprogram som detta. Alla andra inser komiken i det hela och jag tror även att själva militärsituationen som visas är långt ifrån den vi idag har i Sverige vilket då borde innebära att även den sidan drivs med.

//Kajsa

-----

Det som irriterar mig mest är att Kanal 5:s hallåor är det mest korkade av hallåor. I kväll presenterade den manlige hallåan programmet med att kalla killarna för "stjärtgossar". Hur pass proffsigt är det? För mig är det ett skällsord. Eller har jag fel?

/Annika

-----

varför är dom där killarna så feminina, om dom ändå bara kunde hålla sig med att gilla män, men nej.

Om jag vore tjej skulle jag bli kränkt av att dom försöker va så feminina å sno min kultur.

//Magnus

-----

Tyvärr så blir det som vanligt att det bara är dom fjolligaste exhibitionistiska gay killarna som söker sig till dessa program.

Detta leder till ännu mer förakt och oförstånd emot den homosexuella världen.

Jag är mycket nära vän med flera homosexuella killar och ingen av dom är ens i närheten av dem som var på TV ikväll.

Visst känner jag att jag inte hänger med i utseendefixeringen som de har men dom är inte kvinnliga/fjolliga.

Känns som att castingen till dessa program är samma som till big brother.. dvs hitta dom värsta du kan få för att få bra TV.

Synd att allmänheten inte får se vanliga gay killar så att förståelsen hade blivit bättre? men då hade det väl inte blivit bra TV.

Mvh

Robin

-----

Sluta gnälla!!!

Läs en bok istället så slipper ni se programmet. Jag skrattade i alla fall.

/Daniel

-----

Jag tycker att vill man se det så får man se det, ok, vill man inte får man acceptera det, inte mer än rätt, alla vissar ju inte sin avsky mot tex, äntligen hemma, dom ser bara inte på det, samma här, väx upp o lsuta klaga, gör något med eran liv /Kenny

-----

Dokusåpor är ju den lägsta formen av underhållning, oavsett vilka som deltar. Jag är inte överraskad att det nu kommit en till dokusåpa som visar upp stereotyper av olika grupper i samhället.

Alltid roar det någon. För mig går den obermärkt förbi. /Marcus

-----

bästa som har hänt kanal 5. så jävla roligt att jag skrattade mig igenom hela programet. antingen hatar man gay army eller gillar det. dem som hatar är antagligen tråkiga personer.Jag förstår mig inte på folk som klagar och klagar hela tiden, vad vill ni se?idol???Oc? Big Brother? de är jävla skit serier. /Antonio

-----

sjukt roligt. kommer lätt följa varje program! haha :D /eivor

-----

När jag 1991 var på mönstring så kom jag hela vägen men fastnade hos psykologen. Jag gillade killar och fick åka hem med frisedel. I posten kom en lapp där det stod "Din fysiska eller psykiska hälsa är nedsatt eller kommer bli nedsatt av allmän värnpliktstjänsgöring". Tack för det!

I media (Värnpliktsnytt och en kvällstidning) sa chefspsykologen på detta värnpliktskontor att det inte var lämpligt att sådana som jag skulle göra lumpen då det behövs samhörighet på luckan och eftersom "homosexuella inte ser på fotboll och ishockey" så kunde det inte bli någon samhörighet.

Produktionen Gay Army spelar på våra värsta fördomar för att få uppmärksamhet och förstärker de fördomar mot homo- och bisexuella som finns. Det är dessa fördomar som leder till att HÄLFTEN av alla homo- och bisexuella har varit utsatta för brott på grund av sin sexuella läggning.

Kanal 5 är inte bättre än Åke Greens avgrundspredikan och försöker nu rädda sig genom att säga "kolla, det är kul" och liknande. Fy fan. De spelar högt spel med min och andras säkerhet för att få in lite reklampengar. Fy fan!

Robert Karlsson Svärd

-----

"Många missar ironin..." Det som möjligen skulle vara ironi är att man själv faktiskt medverkar till att öka intresset för programmet. Det är ju hela syftet med denna uppslitande debatt som helt sker på Aftonbladets villkor: Att tjäna ännu mer pengar åt Kanal5 och Aftonbladet!

Här har jag slösat bort en timme av mitt dyrbara liv och de enda som tjänar på det är massmedia-kapitalisterna. Tittaren och den vanliga människan är den som ytterst får betala för dekadensen och det förstörda samhället. En timme helt bortkastad men det kunde faktiskt ha varit värre...

Jag kunde ha tittat på själva programmet!

/Christer

-----

Ja det var ganska ok som underhållning.

Jag tror att de flesta vet att alla homosexuella män inte är så fjolliga som dem som är med i programmet, men det skulle som sagt inte varit lika roligt att titta på om de inte var fjolliga. Jag tycker att människor verkar ta åt sig alldeles för mycket. Detta är ju bara ett program som vill ge underhållning som alla andra program nu för tiden. De flesta människor som är klara i huvudet borde väl fatta att detta inte är 100% allvar? Och ta det som en kul grej.. eller? Det är ju dem själva som har gett sig in i programmet, det är väl knappast någon som har stått med piska och tvingat dem? Med tanke på alla dokusåpor som visas nu för tiden så lär man ha erfarenhet av hur det kommer att vara och hur det kommer att visas på tv? Och det är ju meningen att de ska visa att de klarar av detta som alla andra män, och det e ju jättebra.. Me de kunde absolut ha gjort det lite roligare.. tycker jag?

/Nadia

-----

Innan jag ens sett programmet tyckte jag också det verkade rena skiten och fördomsfullt. Men nu när jag har sett det, tyckte jag det var riktigt kul att se de amerikanska militärernas reaktion på de nya rekryterna! Machomän mot mjukisar. Speciellt när de packade upp väskorna och sergeanten såg dildosarna. Jag skrattade nästan ihjäl mig åt sergeantens reaktioner. Jag tror att de här gaykillarna kommer att klara av militärlivet och kommer att hålla ihop resten av tiden.

/Anette

-----

Det är dock den stereotypa bilden av befälen jag stör mig mest på! Så är knappast befäl längre, då det bl.a. visade sig att militärer sköt sina befäl i Vietnam. Sådana där Full Metal Jacket drill sergeants tvivlar jag på att de är äkta.

I övrigt i programmet: Hur många gånger skulle man få höra att den enda motionen han fick var sex och shopping? Kanal5 behöver ju inte göra ett halvtimmes program att vara en timme?

/Elias

-----

Både min hustru och jag tyckte att programmet var mest patetiskt och inte minst förlöjligande av "Gay-kåren". Ett större självmål får man leta efter. Risken är att flera års seriöst arbete i syfte att nå erkännande nu förstörs av en "dokusåpa".

Mona & Anders Åberg

-----

Tycker mest synd om unga homosexuelle i skolorna o så,som säkert kommer o bli mer mobbade nu efter den här dokusopan.....eftresom det är känt att det är ungdomar som följer dokusopår mest o tar gärna efter det dom ser på tv....

Är man lite annorlunda eller fjollig kommer nog orden bögjävel o jävla homo användas mot fler nu.....

//Malou

-----

Är jag den enda som förstår att kanalens syfte som aktiebolag är att locka till sig så många tittare som möjligt. Hade människor inte tyckt det är ett intressant program hade dem inte tittat och programmet hade lagts ner. Kanal 5 har inget ansvar i hur dem lägger fram varken straighta eller homosexuella människor. HALLÅ folk, vakna ur era drömmar!!

/William

-----

Efter att ha sett programmet så blev jag glatt överraskad.

Det var riktigt kul att se hur sergeanterna reagerade (rosenbum verkade växt upp någonstans på vissjan: "Vad är en drag queen?").

Och hur kan programmet spä på folks fördommar. Vad? Att homokillar är måna om sitt utseende? Är det något negativt? Jag har då aldrig träffat någon skogshuggande, smutsig bög i mitt liv.

Jag tycker mer att försvaret borde ta illa upp av programidén eftersom de tre instruktörerna verkade höra hemma på beckis.

Vi får hoppas att kanal 5 vågar visa alla avsnitt.

Fredrik

-----

Jag har sett mycket skit genom åren på tv, men det här var nog det sämsta sen tv3;s ”Tutti-Frutti”. Had eju inte förväntat mig något annat från kanal5 heller, tyvärr.

Undrar när TV-media ska visa homosar som inte är drag-queens, hyperfjollor, läderbögar, kulturbögar eller militanta flator? Majoriteten av alla bögar är vanliga Svensson-bögar som lever ett ganska vanligt liv. Ser fram emot ett program som presenterar homosexuella som vanliga individer och inte någon typisk stereotyp.

Lägg ner skiten, Kanal 5.

//Micke

-----

Jag tycker att det var rätt underhållande. Folk snackar om att det spär på fördomar om hur gaykillar föreställs, men handlar det inte snarare om att bevisa att de här killarna faktiskt klarar den här utmaningen? Jag menar, de tar ju med dom fjolliga gaykillarna, och de respresenterar faktiskt inte alla som finns. Det finns ju gays som är macho och "manliga", men det hade inte varit någon idé att ta med dom eftersom dom inte gnäller över skit i naglarna och meningen är ju att se om fjollorna klarar något de verkligen inte är vana vid. Så man får faktiskt tänka på att alla gays inte är fjolliga och jobbar som drag queens. I övrigt är det självklart att folk får vara precis som de vill, och jag tycker att det här killarna är hur coola som helst.

/Lisa, 16

-----

Visst, det är korkat och fördomsfullt.

Men för det mesta är vi alldeles för känsliga och inte riktigt ser ironin i många programm.

Det hade kunnat blivit riktigt underhållande, men istället blev det ändlös tråkigt.

Hela timmen var en lång upprepning, kanske om det bara hade varit en halvtimma?

Då hade det ju bara varit hälften så tråkigt, men ändå på långa vägar för händelselöst!

/Emelie B

-----

När jag läste om programmet via mobilen hade jag ingen aning om vad det var. Men nu har jag suttit och kollat på det i typ 5 minuter och det e inte nån dokusåpa jag tänker lägga bland mina favoriter. Detta är det sumpigaste program jag nånsin sett på tv.

Sluta sänd skiten och med nåt bättre!!!

/ Västerås-tjejen

-----

har alldrig njutit av så bra underhålning att få se fjolorna i verkliga livet.

det är underhålning i världsklass. /micke hallsta

-----

Jag står för all kritik som jag framfört på den här sidan. Vad som verkligen upprör mig mest är ju att allt det här vet ju ett flertal journalister på ex Aftonbladet och TV4. Var tog all debatt vägen och varför säger de ingenting?

Ryggrad och intrigritet!...ska det vara så svårt?

/Christer

-----

"Om vi vill ha jämställdhet så får vi väl betrakta personer utifrån individen och inte vilken läggning dem har" skriver någon. Precis. Men varför kallar Kanal Fem då detta för "Gay Army"? Det är ju Kanal Fem om några som betraktar en läggning eller hur? Så det är väl Kanal Fem man ska bli arg på och inte de som reagerar på programmet? Kanal 5 klumpar ihop en väldigt diversifierad grupp människor till ett slags beteende: fjolleri. Trots att fjollor finns bland homos, heteros och bisexuella, så varför spela på fördomarna om att just gaymänniskor skulle vara fjolliga? Det är inte mycket bättre än övriga medier som bland 30 000 pridefirare filmar just de tre personer som har läderkalsonger och piska. De övriga 29 997 är ointressanta. Det verkar som det finns ett behov av att betrakta gaymänniskor som "annorlunda" trots att vi inte är det.

/Andreas

-----

Det måste vara det sämsta av alla dåliga doku-såpor som gjorts! Så otroligt tillgjort och tillspetsats. Det är så dåligt att det borde finnas en lag som förbjuder sådan skit!

/MA

-----

Hur fan ids man ens sätta på tvn för att se på sånt där skit?! Inte då jag! Jag har bättre för mig, som att lyssna på musik! Men vad fan, gay army?! Jag ids inte kommentera nåt mer...

P.S. Sandra är söt

/Tobias

-----

Programmet hittils är skrattretande dåligt men samtidigt trist - hade de kallat det "drag queen army" hade det la vart en sak men att kalla det "gay army" känns som ett slag i ansiktet. Jag är själv homosexuell (och har gjort lumpen) men är som de flesta andra bögar en helt vanlig Svensson-kille. Sådana fördomar som ställs på sin spets i programmet får jag och andra dras med dagarna i ända och då klarar man sig utan ett program som detta som bara spär på mångas fördomar och gör att man in i det längsta drar sig för att stå för vem man är.

/ Peter, Göteborg

-----

Om det istället för en dokusåpa vore en komediserie om bögar som ska göra lumpen kanske man inte skulle tycka att de förlöjligar de homosexuella. Sen när man hör att kanal 5 planterat sexleksaker o dyl så blir man ju bara matt????

/Evis

-----

Jag blir så arg när folk får ett rent underhållningsprogram till att bli nån slags pungspark mot gayvärlden. Hur kommer man fram till den slutsatsen? Om vi vill ha jämnställdhet så får vi väll betrakta personer utifrån individen och inte vilken läggning dem har. Jag kommer i alla fall garva åt programet!

//Alex

-----

Vilket djävla skit!

Minns när man klagade på Robinson och kallade det förnedrings tv. Det här är ju värre.

Tur jagf har en en off-knapp på tv:n

/Christer A

-----

20 års arbete mot fördomar är raserade efter att den här skiten har sänts. Visst är vi många bögar och deras vänner som kan se att det är hela är iscensatt och orealistiskt, överdrivet. Men det finns tyvärr en alldeles för stor majoritet därute som inte ser den ironin, och som tror att bögar är som de är i programmet. Så cementeras fördomarna mot oss bögar, av vilka en majoritet varken gillar läder, dildos, smink, har silikon i läpparna eller är sexfixerade. Mycket lågt Kanal 5.

Andreas, 30

Stockholm

-----

Hela iden bakom programmet och Aftonbladets artikel är ju att marknadsföra genom provokation! Det här har vi ju sett många prov på de senaste åren och det har alltid fungerat hittils. Men jag hoppas och jag hoppas att andra också kan genomskåda det hela och helt enkelt strunta i att titta!

De kränker medvetet TV-tittarens människovärde!

Visa lite ryggrad och värdighet...

Stäng av skiten!

/Christer

-----

Till alla ni som säger till oss att byta kanal bara för att vi inte gillar programmet, vi byter kanal. tro inte att vi tittar på något vi inte gillar.

Problemet är att bara för att vi byter kanal så försvinner inte problemet. då blir det bara dom skadeglada homofoberna kvar som tittar och då tror kanalen som visar det att det är "bra underhållning" vilket det faktiskt inte är.

jag personligen rankar den här serien till alla dom andra förb*nnade såporna som tror att det är bra tv bara för att dom förnedrar människor, och helst en minoritet som redan har det svårt. visst, ingen av dom har väl tvingat dom att söka in, men jag törs sätta högerarmen på att dom inte visste vad dom gav sig in på.

och eftersom det är kanal 5 som sänder det så kan man ju bara föreställa sig vad som händer utanför kameran. det är väl samma stuk där som på alla andra såpor/reality shows dom har visat. hot och trakasserier om det inte går som dom vill.

som sagt, skadeglada homofober. det är vad ni är om ni tycker detta är kul.

/Tias

-----

hahaha säger ja bara, vilka nollor dom är...

dom lyckas aldrig!

/Kim

-----

Nidbilderna av de homosexuella i serien är rena lyteskomiken och förstärker definitivt fördomarna!

/Förbannad!

-----

Men asså, sluta upp med allt ni skriver, kolla på de eller kolla inte på det!

Dom har gjort ett program, stäng av tv:n eller kolla på nått annat, herregud.

Svårt och nå fjärren lr??

ps, gillar dig sofija.! =)

/sur kim

-----

Hur kan man göra en sån primitiv instinkt som sexualitet till hela ens identitet? Folk är väl i första hand människor? Sen kanske de har ett yrke också? Eller en hobby? osv...Men att vara homosexuell i första hand och att göra det till en identitet i sig, är för mig obegripligt...

"Och Christer: lägg ner, ingen tycker du är rolig"

Jag har inte för avsikt att vara rolig det är så många andra som är...

/Christer

-----

Varför har vi över huvud taget sådana program som "Gay Army", "Idol" mfl när man istället kan visa något som bildar publiken. Det enda vi gör är att gotta oss åt andras olycka, lär oss fula knep (bilda pakter, gå bakom ryggen på varandra, ljuga och annat skräp) istället för att lära oss om andra kulturer, andra arter av djur, andra planeter mm.

Stuket som är på dicovery skulle fler kanaler ha, enda felet med dicovery är att man ofta kör samma program om och om igen.

Mer bildande program istället för att vi ska få "missbildade" hjärnor av skräpet på tv idag.

MVH

Uttråkad tittare

-----

Tycker denna serie är väldigt kul o titta på.

De som har kritik kan väl stänga av tv:n?`

Jag förstår mig inte på folk som klagar och klagar hela tiden, vad vill ni se?passar det inte er så zappa vidare till nästa hållplats.

Majoriteten tyckte att denna programide var bra.dessutom så tycker jag att dessa bögar vissar mod och skäms inte för sin sexuella ställning.

Jag tror att kritiken är för att de är bögar eller?

Hade det varit kvinnliga blondisar iklädda med bikins som sprang,krällade och kämpade under dessa 3 biffar hade kritiken varit annorlunda,då hade de hyllats och fler mannliga tittare hade hyllat de medans de kvinnliga skulle ha fördömt de och kommit med kritik.

Ta och skräp er och håll eran kritik för er själva, Världen är inte rättvis!

/Kanal 5 är bäst!

-----

Tja

Undrar bara hur så många kan ha så kycket åsikter om ett program INGEN har sett ännu?

osa

// Alex

-----

Jag tycker att Kanal 5 gör totalfel genom att sända ett program som Gay Army!

Genom ett program som Gay Army stärker de bara fördomar mot bögar, och präntar in i den skandinaviska, halvförslöade tv-publiken massa halvsanna fakta om bögar, som får folk att generalisera och tänka "Jaha! Det är sådan man är om man är homosexuell. Det är det som det innebär att vara bög!" Och det är naturligtvis fel! Det finns tusentals och åter tusentals bögar i världen som inte alls är fjolliga på samma sätt, eller ens gör minsta lilla antydan till att vara det! Och det glömmer man lätt som enskild individ, när samhället genom media pumpar i oss en massa information om just de bögar som är fjolliga.

Det är självklart bra att media i Sverige börjat få upp ögonen för gayvärlden mer, men om det ska vara på det här sättet så börjar man ju tveka för om det är på gott eller ont.

Ett program som Gay Army kommer troligen bara leda till att svenska folket får fler fördomar än de redan hade om homosexuella killar, till att de fördomar de hade förstärks och till att små, vaga antydningar till homofobi planteras in i vissa hjärntvättade och svaga människors hjärnor.

Om det blir på detta sättet är det förfärligt. Näst intill oacceptabelt! Det är sorgligt att se att tv-underhållningen idag har sjunkit till en så fruktansvärt låg nivå. Till er patetiska människor som tänker titta på programmet har jag bara en vädjan: GENERALISERA INTE! ALLA BÖGAR ÄR INTE SOM MEDIA MÅLAR UPP ATT DE ÄR! Och med det sagt vill jag också påpeka att jag absolut ingenting har emot fjolliga killar!

/Andreas

-----

Man möts med samma argumentation som vanligt? "Det är bara att byta kanal eller stänga av?" Så ligger det ju inte riktigt till eftersom kriget om tittarna som kommersialiseringen av TV innebär, tvingar andra kanaler att följa efter i samma fotspår.

Det är ganska allvarligt eftersom hela mediasituationen långsamt underminerar hela tilltron till TV mediet som sådant och det finns faktiskt viktig samhällsinformation som behöver förmedlas via TV. Hur vet vi att inte nån dum såpa-journalist en dag läser upp nyheterna i TV och att viktig samhällsinformation på detta sätt går förlorad...

Tyvärr är det konsekventa svaret att man måste stänga av TV:n helt!

Annars drunknar vi i skit!

/Christer

-----

Jag tycker absolut att ni inte ska lägga ner detta program.

Ni som då inte vill kolla eller tycker detta är löjligt, kolla på något annat då?

Sluta klaga!!!

/ Kim

-----

En ganska rolig programidé tycker jag. Självklart kommer deltagarna att göra sitt bästa för att fjolla till det så det blir knappast särskilt "normala" bögar vi får se.

Det kommer dock att bli spännande att se hur de amerikanska drillsergeanterna kommer att utvecklas att erfarenheten.

Och Christer: lägg ner, ingen tycker du är rolig

Fredrik

-----

Eftersom fjollighet är en konstruerad personlighet så tycker jag att konstruerade mediaprogram måste passa alldeles utmärkt för dessa gossar. Det finns alltid en knapp som byter kanal eller stänger av eländet ifall det nu inte skulle passa tittaren.

Med vänliga hälsningar

Ulf Hopstadius

-----

Läskigt 5:an

Ni borde skämmas! Hela program idén stinker diskriminering och har en 'brun' ton som ärligt talat skrämmer vettet ur mig.

Är det här verkligen en människosyn som ni kan stå för, och som ni tycker är lämplig att visa på bästa sändningtid?

För sakens skull, gör en tankekullerbytta, och byt ut homsexuella mot handikappade... skulle programidén fortfarande tyckas er lika rolig?

Eller byt ut dom mot judar! Eller mot vilka andra ni nu kan tänkar ha en massa fördommar om, ni som jobbar på 5:an

Inte längre lika kul va? Nähej, trodde inte det!

Bort s/k/i/t/e/n ur rutan fortast möjligt innan ni orsakar riktigt stor skada och ytterligare uppmuntrar 'brun byxorna' att det är okej med gay-bashing.

Jag har för mycket respekt för mina medmänniskor för att stillatigande bevittna något dylikt i svensk tv och kommer att mejl bomba 5:an tills någon lyssnar.

/Bibi i Gävle

-----

Helt klart den bästa såpa ide någonsin!!

Kommer sitta klistrad o garva mig blå!

Kenta

-----

Gör dom rätt genom att sända gay army??? ja det tycker jag,gör dom rätt genom att sända en massa reklam??? varför ta upp diskutionen bara hur orkar folk det är väl bara att zappa vidare då om ni inte gillar det är folk så dumma som ställer upp på sånt??ja tydligen för att få en kändis status för det är väl det dom är ute efter,jag ska se det och få mig ett gott skratt

tack för mig

Micke

-----

Hej.

Jag tror inte att denna serie förstärker fördomarna. De som redan har dom, kan inte omvändas.

De som inte har fördomar mot homosexuella kan knappast påverkas i negativ rikting. Snarast tvärtom.

Att produktionsledningen försöker förlöjliga de homosexuella är däremot helt förkastligt. Det visar att de tror att det bara är en "kul grej" att vara homo. Att göra pengar på människors innersta känslor borde vara straffbart.

Så, JA, jag tycker att serien borde läggas ner.

Men jag förstår inte hur någon kan ställa upp som deltagare i en sån här smörja. Har dom inte sett alla andra såpor som bygger på förlöjligande av människors känslor.

Gunnar i Säffle

-----

Jag tror att dom flesta normalt funtade människorna förstår att inte ALLA bögar är fjolliga. Så varför inte bara bli underhållen av programmet istället för att bli så upprörd. Spelar väl ingen roll att dom är homosexuella?

Själv gjorde låg jag inne i 15 månader i en tuff utbildning. Där fanns det både hetero/bi/homosexuella, men ingen brydde sig.

Nej, låt oss ha kul framför tv'n istället för att lägga så mycket värderingar i allt.

/Kristoffer

-----

verkar vara kul!

Till alla tråkiga människor, och ni som är fulla av fördomar!

Stäng av TV.n eller käften. Läs nån tråkig bok eller nåt.

Ni klagar på allt.

Trött på att varje gång det kommer något nytt så ska ni börja läxa upp.

alla människor får väl välja vad dem vill se på eller inte!

Jag vill gärna ha roligt ikväll och väntar nu på att Gay army ska börja.

/ Madde

-----

Varför

Jag förstår inte vad syftet är med att visa sånna saker.

Jag tycker att det är löjligt

Finns det inget annat att Visa eller???

// en sur person

-----

De som är med har ju valt det själva! Nu vet jag ju inte säkert om 5:an bestämt i detalj hur folk ska agera under tagning, men jag har svårt att tro det.. Och isåfall så är det ju deras egna personligheter som visas. Trist nog så leder det alltid till att varenda Agust och hans moster måste träda fram och visa sig politiskt korrekta, *innan serien ens har börjat visas*! Jag förstår inte hur folk kan veta i förväg att personerna i programmet kommer att spä på fördomar, så förklara gärna.

Om programmet ska förstärka nån fördom hos mig, så är det att homosexuella ser sig själva som ett kollektiv/en grupp, där medlemmarna måste vara likadana eftersom gruppen är helt övertygad om att en gruppmedlems framträdande formar hur alla medlemmar ter sig i omvärldens ögon efteråt. Jag kommer att kolla på bögarmén i början och antagligen skratta en eller två gånger, sen får vi se om det är värt att fortsätta se.

/Tobbe i Dalen

-----

Ha ha ha..... lysande

alla som kan kommer nog att titta ändå jag ska iaf, låter ju urkul...

/Danne

-----

Skiter egentligen i om det är superfjolliga killar.

Det som är synd är bara att en sån här programide

bygger på att förstärka fördomar, inte att påvisa att

det är människor det handlar om.

Perikles

-----

Kul med nya program efter att man stått ut med alla skräp såpor, det på tiden att nåt lite annorlunda dyker upp.Kommer att titta och ha det trevligt den stund det varar.Som sagt de ställer ju upp själva varför denna negativ kritik!! Men det är ju alltid nån som ska gnälla..

/ AMF

-----

Gay army

Jag ser fram emot att se gay army ikväll.

Jag tycker inte att folk ska vara så tråkiga, och klaga på allt.

Allt måste inte vara perfekt hela tiden, för vi lever inte i en sån värld.

visst allt som vissas på TV e inte bra, men då tycker jag att man ska stänga av eller läsa nån tråkig bok eller nåt.

Gay världen e kul och mer levande!!!

/Madlen

-----

Tydligen får man fortfarande bete sig hursomhelst mot homosexuella!

Tänk om man i stället hade filmat en grupp kvinnliga rekryter och gömt dildosar bland deras tillhörigheter.

Eller om man filmat en grupp rekryter med invandrarbakgrund som var utsatta för ett befäl med rasistiska åsikter och som gjorde allt för att knäcka dem.

Då skulle nog skrattet fastna i halsen på de flesta.

Men homosexuella kan man tydligen fortfarande genom oärlighet göra till allmänt åtlöje.

Mycket dåligt TV5!

/Michaela Johansson

Helsingborg

-----

Jag börjar allvarligt tvivla på att människan är en intelligent varelse... Det verkar som att ju dummare programidé desto fler tittar! Om det är något som behövs på TV så är det snarare fler "svensson-homos" så att fler kan fatta att bögar inte automatiskt är rosaklädda, sminkade premiärlejon och att lesbiska generellt inte är macho, flanellklädda lastbilschaffisar!

/ Tessan

-----

Om homosexualiteten som sådan...

Om man kort skulle kommentera själva fenomenet homosexuella som sådant så snubblade jag precis över detta obekräftade påstående:

"Undersökningen presenterar nya bevis på att homosexuella med sin livsstil förkortare livstiden med cirka 20 år, berättar professor Paul Cameron, ordförande vid Familjeforskningsinstitutet i Colorado-Springs"

Man bör betrakta sådana uppgifter med en viss skepsis...men:

Ja man borde kanske ha en fördjupad debatt om homosexualitet? Om nu yttrandefriheten tillåter detta?

Det är väl tveksamt...

"Det är synd om människorna" -August Strindberg

/Christer

-----

Sluta klaga

Kan hålla med om att hela produktionen verkar väldigt absurd men alla deltagare är med frivilligt. Är absolut inte homofob el. liknande, tycker också att det verkar vara ett kränkande program men det är underhållning. Låt dem som vill titta och ni som inte vill titta, tittar inte, helt enkelt. Lägg ner allt klagande, hitta nåt annat att göra istället.

/Mattias

-----

Katastrof!

Hur kan man ens komma på att göra ett sånt program???

Och VILKA tittar???

/Tina

-----

jaha

Varför klagar alla...?

Det är en rolig programide att se fjolliga killar göra mer "manliga" saker!

Efter ha sett trailern m.m såverkar det jätteroligt och hoppas att ni tittar på det...

/Messmör

-----

skitprogram!!!!!!!

/Henke

-----

Frivilligt

Dem får skylla sig själva.

Förstår inte varför folk orkar bry sig om det.

Dem ställer upp frivilligt. Det är ingen som har tvingat dem att ställa upp, eller??

Jag tittar på det ikväll

/Pierre

-----

Lögnen satt i system!

Dessutom tycker jag att det är oerhört cyniskt och blint att samverka med USA:s militär som just nu genomför ett av världshistoriens mest lögnaktiga krig i Irak. Ett krig som fullständigt urholkar tron på västvärlden som föredöme. Bryt all kontakt med USA och hela deras kultur,språk och traditioner!

/Christer

-----

Uselt

Lär säga att jag tycker att det är en usel program-idé. Vad blir nästa lysande satsning? Tio snåla judar som ska jobba i en pantbank? Kanske ett dussin afrikaner som ska lära sig plocka bomull? Eller varför inte sju zigenare som ska få lära sig hårt kroppsarbete?

Nä, en riktig skitproduktion är vad det är.

Mvh, Tony N, Gävle

-----

hrrm

Efter Big Brother och de "guppnade täckenas tyrrani" så tog jag bort kanal 5 ur kanalväljaren. Därefter har jag tagit den fulla konsekvensen av denna dekadenta hjärntvätt och stängt av TV:n helt och hållet. Det tycker jag att Aftonbladet också borde göra. Sluta upp att samverka med krafter som förstör vårt folkhem! Vi har viktigare saker att ta tag i...

Det är dags att stänga av TV:n och säga vad vi tycker!

Vad vi tycker om det nya massmediala samhället och dess hantlangare som fördärvat en hel generation av barn!

/Christer

-----

Pinsamt, fördomsfullt och inskränkt!

Ingår det verkligen i Kanal 5:s verksamhetsidé att ägna sig åt att befästa, underbygga och förstärka den redan starka bögfobin som finns i Sverige?

Dessa fobier och vanföreställningar får vi bögar i Sverige redan kämpa med i vår vardag. Män i Sverige blir faktiskt dagligen hotade, misshandlade och ibland t o m mördade enbart på grund av sin homosexuella läggning! Det var väl redan från början fåfängt att hoppas att Nordens bögar skulle ha mer stolthet och insikt om den rådande fördomsfullheten för att låna ut sig till detta. I dessa dagar har det ju blivit viktigare att synas i TV och bli "kändis" än att göra något meningsfullt.

Lägg ner projektet!

/MarkusBock

-----

Sexleksaker

Lågmärken är passerade med råge. Ett desperat försök att skapa uppmärksamhet utan sans eller moral. Kränkningar tycks lyfta svaga individer och markera deras behov att skaka av sig komplex och mindervärdighet. Tragiskt osmakligt och provocerande. Höj ribban till 0-läget så har vi något att hoppas på!

/G-mark Motala

-----

Lite konstigt att det är helt okej att använda sig av serier där dom visar nördar och hur dom ska bete sig ute i den sociala världen med kvinnor och allt annat skit.

Det är fan dags att killarna med sminket blir lite smutsiga.

/ weidan

Publicerad: