”Det kommer att bli dålig tv”

avZandra Lundberg

TV

Noel Gallagher sågar sina medgäster i ”Skavlan”

Foto: BORTKOMMEN Noel Gallagher tycker inte att han passar in hos ”Skavlan”.

I ”Skavlan” möter Noel Gallagher tre gäster han aldrig hört talas om.

Det stoppar honom inte från att såga dem.

– Jag vågar säga att det kommer att bli dålig tv.

Foto: Varför Skavlan bjöd in Noel Gallagher till sitt program har den brittiske musikern ingen aning om.

Till att börja med vet Noel Gallagher, 44, inte ens varför han är inbjuden till ”Skavlan”.

– Mitt folk har sagt vad jag är där för att prata om ... men jag orkade inte lyssna när de berättade det så jag har ingen aning, säger han när Nöjesbladet träffar honom före inspelningen av tv-showen.

I studion möter han den svenske industrilegendaren Percy Barnevik, kanadensiska feministen och författaren Irshad Manji samt det 21-åriga norska schackunderbarnet Magnus Carlsen.

”Gillar inte schack”

– Jag fattar inte ens varför de vill ha med mig, de ska prata med en lesbisk muslim, någon businesskille, en schackspelare och mig. Jag gillar inte schack, kanske jag ska säga det åt honom? Att jag tycker att schack är ett jävla skitspel.

– De här människorna har antagligen aldrig hört talas om mig och jag har aldrig hört talas om dem. Jag vågar säga att det kommer att bli dålig tv.

Orsaken till att Noel släpper soloalbumet ”Noel Gallaghers high flying birds” är att han, som han själv säger, inte hade något bättre för sig.

”Psykedeliskt”

– Om någon kommer med en briljant idé på vad jag kan syssla med i stället så gör jag det. Men jag gillar att skriva låtar, gigs, intervjuer ... och barnen är i skolan. Jag har inte så mycket annat för mig – så här sitter jag.

Och om några timmar sitter du mitt emot världsmästaren i schack.

– Mer psykedeliskt än så kan det inte bli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Oasis

Skavlan