Mästarens ångest efter utslagningen

Hon åkte ur ”Mästarnas mästare”.

Marit Söderström Nord tog förlusten väldigt hårt.

– Hela ens värld skakas om, säger hon.

Marit Söderström Nord.
Marit Söderström Nord.

Efter tävlingsgrenarna under temat strategi låg Marit Söderström Nord på en sistaplats och tvingades till nattduell.

Hon valde Thomas Ravelli – men fick se sig slagen av den före detta fotbollsmålvakten.

– Det var ett tufft tema för mig och en tuff sista dag med nattduellen. Jag hade svårt att hantera situationen mentalt och nattduellen var en av de tuffaste situationer jag varit i mentalt, säger hon.

Overklig känsla

Efter nattduellen tog det lång tid innan förlusten sjönk in.

– Hela ens värld skakas om. Man kommer till hotellet vid midnatt och är slut av urladdningen och har abrupt lämnat gänget man haft trevligt med under en veckas tid. Det är en overklighetskänsla, säger hon.

Eftersom deltagarna förbinds att inte avslöja hur de har presterat kunde Marit Söderström Nord inte prata med någon om hur jobbigt hon tyckte att det var.

– Det var jobbigt att komma hem och det tog flera veckor innan jag kunde lämna det bakom mig. Jag hade behövt en debriefing. Man kommer hem och har allt inom sig och ingen att bolla med.

Känner sig ensam

Det före detta seglaresset vände sig till slut till en anställd på produktionsbolaget för att prata om sina känslor efter utslagningen.

– Jag ville prata om upplevelserna och få bekräftat att det är så här det är. Så man får feedback och höra hur andra känt. Man känner sig lite ensam i den upplevelsen. Det tog ett par, tre veckor innan kunde jag släppa det där och det vanliga livet kunde ta vid, säger hon.

Publisert: