Benjamin Wahlgren, 16: Nu drar jag mig tillbaka

Skrotar musikalkarriären och går vidare: ”Jag är less”

Benjamin Wahlgren lägger ned musikalkarriären. Han vill inte mer.

Istället satsar 16-åringen på en framtid som låtskrivare.

– Jag drömde om att stå på Broadway, men det är inte min grej, säger han.

På fredag dansar Benjamin Wahlgren i fäders fotspår i Let's dance, men längre än så tänker inte den före detta barnskådespelaren följa mamma Pernilla Wahlgren. I en tv-intervju med Nöjesbladet avslöjar han varför.

– Jag är väl mest känd som Benjamin artisten eller musikalartisten, men jag har legat lågt i media ett par år nu för att jag vill bort från det, säger Benjamin Wahlgren.

Vill bli låtskrivare

Istället kallar en annan karriär.

– Jag vill bli låtskrivare. Fast ingen house som min kusin Sebastian (Ingrosso) gör, utan kanske mer sådant som du kan höra på radio. Pop, säger han.

Förutom Pernilla Wahlgren har även Benjamins morbror Niclas Wahlgren varit med i Let's dance. I tävlingen träffade han sin fru, Laila Wahlgren. Att ”vara en Wahlgren” gör det svårare att slå sig fri från musikalstämpeln, tycker Benjamin.

– Wahlgren har lite svårare att lyckas utomlands. Let's dance blir sista grejen som musikalartisten Benjamin. Sedan tänker jag vara låtskrivaren, säger han.

”Mycket skrik hemma”

Myten om den sjungande familjen i vardagsrumssoffan vill Benjamin Wahlgren också slå hål på.

– Det är lite la familia, mycket italienskt så det är mycket skrik hemma. Jag är uppväxt i familjen iIngrosso också, så det har varit mycket stoj och stim, men det är så en familj ska vara tycker jag.

”Är inte min grej”

Sedan barnsben har Benjamin Wahlgren medverkat i åtta uppsättningar, räknar han till. Efter rollen som ”Lillebror” i föreställningen ”Karlsson på taket”, tillsammans med Marko ”Markoolio” Lahtosalo, kände han att det var nog.

– Min röst var bra när jag var liten. När jag var yngre drömde jag om att stå på Broadway, men nu känner jag bara att det inte är min grej, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN