Nu lämnar han lagret

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Ullareds-Morgan börjar jobba i butiken och letar fortfarande efter kärleken: Alla frågar mig hur det går

1 av 3 | Foto: Anders Deros
modiga morgan Berömmelsen har gjort Morgan Karlsson modigare. ”Förr skulle jag aldrig ha gått fram och pratat med kassatjejerna. Nu är jag mer social”.

ULLARED. Fortfarande singel.

Men inför nästa säsong av ”Ullared” ökar romanschanserna för Morgan Karlsson.

Då kliver han ut från lagret – och in i varuhusets hjärta.

Utanför Ullareds största turistattraktion är det mesta sig likt. Parkeringen är full av kombibilar som snart ska fyllas med plastpåsar, tandkrämstuber och andra billighetsvaror. Köpglada semesterfirare strömmar mot entrén.

Men innanför shoppingmeckats dörrar pågår stora förändringar – och det är dem som Kanal 5:s kamerateam nu ska försöka fånga till fortsättningen på sin mest framgångsrika egenproduktion någonsin.

Sedan svenska folket fick stifta bekantskap med Gekås Ullareds personal och kunder förra hösten har varuhuset byggts ut med en ny avdelning på 4 500 kvadratmeter.

Dessutom har programmets favoritprofil, lagerarbetaren Morgan Karlsson, fått en mer framträdande position och tillbringar numera hälften av sina jobbtimmar ute på butiksgolvet.

– Jag har vuxit i min roll och blivit starkare som människa. Förr skulle jag aldrig ha gått fram och pratat med kassatjejerna. Nu är jag mer social, säger han stolt.

Tjejer i bikini

Morgan Karlsson blev rikskändis inte minst för sina uttalanden om vilken kvinnomagnet han blivit efter ”Ullareds” genomslag. Men den 37-årige tv-stjärnan har förblivit ungkarl, trots att populariteten bland det motsatta könet hållit i sig.

– Du skulle ha sett på stranden i går. Då kom det fram unga tjejer i bikini och ville prata med mig, skrattar han och skakar på huvudet.

5 000 Facebookvänner

Varför det inte blivit något har han inget direkt svar på. Han tycker att pressen på honom utifrån varit jobbig.

– Alla frågar hur det går med kärleken, så jag har väl känt att jag haft krav på mig. Men jag tar det som det kommer.

– Jag har ungefär 5 000 vänner på Facebook och till några av dem som ser bra ut har jag skickat mitt telefonnummer.

De får provision

Under Nöjesbladets besök i butiken kommer flera kunder fram och pratar med Morgan Karlsson – och medan han packar upp varor på hyllorna tisslas och tasslas det bakom den kände medarbetaren.

Numera har han till och med en egen kollektion, med underkläder, örngott och t-shirts.

– Folk undrar var jag har trosorna, för att de vill ha autograf på dem. De har verkligen slagit, säger han.

Enligt Boris Lennerhov, vd för Gekås Ullared, är Morgan Karlssons och Kjell Anderssons kollektioner ett sätt att belöna två profiler som bidragit till att öka varuhusets popularitet. Någon löneförhöjning har det inte blivit.

– De får provision på varje såld pryl. För oss är det en rätt dålig affär, men de tjänar femsiffriga belopp.

Pratar inte om pengar

Morgan Karlsson, som tidigare berättat för Nöjesbladet om sitt stora aktieintresse, medger att privatekonomin ser bra ut.

– Hur rik jag är vill jag hålla för mig själv, säger han.

Men medan den nytillträdde butikssäljaren ger sig in i en andra säsong av ”Ullared” med full entusiasm är det annorlunda med storshopparen Kjell Andersson, 58, som uttryckt missnöje med den uppmärksamhet som serien skapat kring hans privatliv och familj. Han kommer att vara med i några sekvenser, men inte lika mycket som sist.

– Det kommer att vara betydligt mer bakom kulisserna den här gången, säger Boris Lennerhov.

Det här är Morgan:

Namn: Morgan Karlsson. Ålder: 37. Bor: Ljungby utanför Falkenberg. Familj: Singel. Yrke: Lagerarbetare och butikssäljare. Inkomst: 270 100 kronor (taxeringsår 2009). Aktuell: Medverkar i andra säsongen av Kanal 5-serien ”Ullared”.

Publicerad: