TV

Hänger i krokar – stoppas av TV4

Av: 

Johan Selin

TV

Bert Karlsson i ”Talangs” jury: Det var jävligt otäckt och fruktansvärt

Blod, krokar och smärta.

Här är showen som var för känslig för TV4 att sända.

– Numret var värre än Jesu korsfästelse, säger Bert Karlsson.

I kväll visas det sista auditionprogrammet i ”Talang” i TV4.

En av dem som kom till inspelningen var Fredrik Nilsson, 33, medlem i gruppen Calm suspension team från Stockholm.

Genom så kallad ”suspension” – att fästa krokar i huden och hissa upp sig själva i luften, hoppades gruppen vinna juryns hjärtan.

Men domen var hård – tre röda kryss. Nu meddelar dessutom kanalen att numret inte kommer att sändas.

– Bilderna är alldeles för starka för att kunna visas. ”Talang” är ett familjeprogram och det är många barn som tittar, vilket vi vill ta hänsyn till, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent.

”Ville ha någonting nytt”

Fredrik Nilsson driver till vardags en piercingstudio och försöker uppträda med sin showgrupp så ofta han kan. Han känner sig besviken över beslutet.

– När jag fick veta att det inte kommer att sändas blev jag lite förbryllad. Vi blev kontaktade för att de ville ha någonting nytt och unikt i programmet. TV4 vet ju vad vi sysslar med, säger han.

Att sätta stålkrokar i huden och ägna sig åt ”suspension” beskriver han som smärtfyllt, men tror samtidigt att juryn inte var helt missnöjd med numret.

– Vi fick ju tid på oss att genomföra hela vår show, så lite fascinerade tror jag att de var. Folk gillar lite udda saker.

Jurymedlemmen Bert Karlsson är kritisk till TV4:s beslut.

– Det är fel gentemot gruppen att inte visa det. Bara att fästa krokarna i skinnet tog ju minst en halvtimme. Men det var jävligt otäckt. Fruktansvärt. Helt ärligt förstår jag inte varför man tar med ett sådant nummer i programmet, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert: