Maffig ”Mowgli”, hjärtskärande dokumentär och fantastisk 50-talsserie

”Mowgli”, ”36 dagar på gatan” och ”The marvelous mrs Maisel”.
”Mowgli”, ”36 dagar på gatan” och ”The marvelous mrs Maisel”.

VECKANS STREAMINGTIPS Netflix nya ”Djungelboken”-rulle, SVT:s dokumentärserie om hemlösa och säsong två av komedisuccén ”The marvelous mrs Maisel”.

Mowgli


Det var inte länge sedan Jon Favreaus live-action-variant av "Djungelboken" kom, men nu är det ändå dags för ännu en storbudgetrulle baserad på Rudyard Kiplings verk. Andy Serkis "Mowgli: Legend of the jungle" är svagare än Favreaus film, och specialeffekterna är av enormt varierande kvalitet, men sevärd är den absolut; mörk, brutal, bitvis riktigt visuellt häftig, och med stora tunga namn i röst- och motion capture-roller. Christian Bale är Bagheera, Benedict Cumberbatch är Shere Khan, Cate Blanchett är Kaa och Serkis själv är Baloo. En riktigt fet popcornupplevelse som i princip har premiär hemma i din tv-soffa, det är ändå inte fy skam.
Netflix. Premiär den 7 december


36 dagar på gatan


Hand upp den som aldrig har stirrat stint ner i sin mobil när en hemlös har dykt upp och bett om pengar i tunnelbanan. Någon? I SVT:s nya dokumentärserie "36 dagar på gatan" tvingas man till en ordentlig titt på människorna och livsödena bakom de anonyma figurerna med pappersmuggar i händerna – och det gör ont i precis hela hjärtat. Fotografen Christoffer Hjalmarsson har valt att leva utan pengar, boende och sitt vanliga skyddsnät i drygt fem veckor i ett Stockholm som är kallt i både bildlig och bokstavlig bemärkelse, för att förmedla de hemlösas historier, och serien han har gjort är nog banne mig det sorgligaste du kan se just nu.
SVT Play


The marvelous mrs Maisel


"Gilmore girls"-skaparen Amy Sherman-Palladinos ljuvliga kostymdramakomedi "The marvelous mrs Maisel" dominerade komedisidan totalt på både Emmy- och Golden Globe-galan i år. Nu har säsong två landat, och baserat på det jag har sett av den kan succén mycket väl återupprepa sig nästa år. Rachel Brosnahan är fenomenal som den judiska, före detta hemmafrun Midge Maisel, som upptäckte sina färdigheter som ståuppkomiker när hennes man lämnade henne för en annan. Serien har humor, skärpa och hjärta, och 50-talskostymerna, pastellfärgerna och musiken kittlar dödsskönt i vintermörkret. Bättre än vad "Gilmore girls" någonsin var, om ni frågar mig.
Amazon Prime Video


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE