Loob fick dödsbudet före duellen

Uppdaterad 2012-04-24 | Publicerad 2012-04-23

skakad av beskedet Håkan Loob säger att Stefan Liv var en nära person. ”Det var ju en chock först. Och sen sorg”, säger ishockeystjärnan.

Mitt under inspelningarna fick Håkan Loob chockbeskedet: hockeymålvakten Stefan Liv hade omkommit i en flygolycka.

Kvällen därpå åkte han ut ur ”Mästarnas mästare”.

– Jag blev likgiltig, säger Håkan Loob till Nöjes­bladet.

Före detta sprintern Linda Haglund, 55, utmanade Håkan Loob, 51, i den avgörande nattduellen där fortsatt tävlan i SVT:s ”Mästarnas mästare” stod på spel.

Duellen gick ut på att hinna greppa tag i en ljusstav när den slocknat före medtävlaren.

Kraschade i Ryssland

Ishockeyikonen Loob var blixtsnabb i den första omgången av tre. Men i de två efterföljande omgångarna stod han näst intill orörlig – och tvingades lämna programmet.

Kvällen innan nattduellen tog deltagarna del av en tragisk nyhet. Håkan Loob drabbades hårdast av beskedet. Något som tittarna inte fick se i gårdagens avsnitt.

I september – samtidigt som ”Mästarnas mästare” spelades in i Ungern – omkom ishockeymålvakten och landslagsstjärnan Stefan Liv i en flygolycka i Ryssland.

”Väldigt tragiskt”

– Det var ju jobbigt för de andra också men det är klart att jag blev väldigt chockad. Det var oerhört obehagligt. I min bransch så var det ju en nära person, säger han.

Deltagarna märkte att Håkan Loob skakades av händelsen.

– Det var ju en chock först. Och sen sorg. Det är klart att vi reagerade olika hur pass nära man var honom. Det var ju tuffast för Håkan, det var inget snack om det, säger Annichen Kringstad, 51.

– Det här var ju väldigt tragiskt. Och Håkan som kände Stefan, givetvis blev det mer påtagligt för honom. Men det påverkade oss alla tycker jag, säger Magnus Wislander, 48.

”Han var klart tagen”

Forne simstjärnan Gunnar Larsson, 60, tror att händelsen kan ha bidragit till att Håkan förlorade i duellen.

– Jag var ju förvånad att Håkan åkte ut, jag trodde att han skulle klara av Linda. Men jag tror att Håkan var påverkad av det som hänt, säger han.

– Jag tror inte att han lade sig men han var nog inte på topp. Det kommer in känslor. Han var klart tagen, fortsätter han.

Håkan Loob tycker det är svårt att analysera hur han påverkades.

– Det är svårt att svara på hur man reagerar egentligen, men det kanske gjorde att när jag väl åkte ut så betydde det inte allt i världen. Jag var aldrig bekymrad, förbannad eller ledsen, utan blev mer likgiltig att det som hände hände, säger han.

”Otäck händelse”

Samtidigt är han noga med att förklara att det inte var därför han tvingades lämna tävlingen.

– Det var jävligt jobbigt. Men samtidigt så var det inte därför jag åkte ut. Man får hålla isär det. Men det var en otäck och tragisk händelse givetvis, säger han.

Inom produktionen hölls ett möte om SVT skulle visa för tittarna hur deltagarna påverkades av nyheten.

– Vi pratade om det men tog ganska snabbt ett beslut om att vi inte skulle göra ett inslag om det, säger Susanna Jacobsson, projektledare.

ANNONS