Familjen: Låt oss slippa tv

Publicerad 2012-03-13

Deras villa blev totalförstörd efter brand i ’Arga snickaren’: Det är oetiskt om det sänds

HEMMET KLART – OM ETT ÅR Sjubarnsfamiljens villa på Ekerö utanför Stockholm var precis färdigrenoverad när det otänkbara inträffade: det började brinna. Nu vill familjen inte längre vara med i ”Arga snickaren” i Kanal 5. ”Barnen tycker att allt detta som har hänt är skittråkigt och de vill inte vara med i tv längre”, säger pappan.

Hus, möbler, saker – allt är totalförstört.

I ett år kommer den drabbade sjubarnsfamiljen att tvingas leva utan sitt hem efter olyckan i ”Arga snickaren”.

Nu vädjar de om att slippa vara med i programmet.

Anders ”Arga snickaren” Öfvergård har lovat att hjälpa familjen.

Det skulle bli den sista scenen i ett avsnitt i den kommande säsongen av Kanal 5:s ”Arga snickaren”.

En sjubarnsfamilj från Ekerö hade fått hjälp med renovering av sin villa.

Men bara en kvart innan det färdiga resultatet skulle presenteras hände det otänkbara – huset började brinna.

– Vi lever i chock och tragedi just nu, sa familjens mamma till Nöjesbladet efter olyckan.

I dag, en månad efter incidenten, är husets insida klassat som ”totalförstört”. Och alla deras till­hörigheter, från möbler till kläder, måste kasseras.

– Det har brunnit och smält. Och det är rökskadat överallt. Det enda vi har kunnat rädda är en del värdesaker som fotografier och sådant, säger pappan.

Har bott på hotell

Fram tills nu har han och familjen bott på hotell, men snart får de tillträda till ett lånehus i närheten av deras eget hem.

Bostaden betalas av försäkringsbolaget. Och de tror att det kan ta lång tid innan familjens riktiga hus är upprustat igen.

– Bara försäkringsbolagets utredning kan ta tre till fyra månader. Sen tillkommer allt arbete. De har sagt att vi ska vara inställda på att vänta ett år, säger pappan.

Han berättar att familjen efter olyckan beslutat att de inte längre vill vara med i det planerade avsnittet av ”Arga snickaren”.

– Det skulle kännas lite oetiskt om det skulle sändas. Barnen tycker att allt detta som har hänt är skittråkigt och de vill inte vara med i tv längre, säger pappan.

Hyser ingen agg

Produktionen bakom ”Arga snickaren” ska ha erbjudit att inreda barnens rum i familjens lånade bostad. Och genom att filma det arbetet få ett ”lyckligt slut” på programmet om familjen.

– Men det har vi tackat nej till. Huset vi får låna är jätte­fint, men det är ju inte vårt hus, säger pappan.

Trots det inträffade be­tonar han att det inte finns något agg mot Anders Öfvergård eller någon i produktionen.

– De har varit jävligt måna om att hjälpa till, och det är ett svårt läge även för dem.

Anders Öfvergård säger att han har lovat att hjälpa familjen oavsett om de ska vara med i tv eller inte.

– Jag kommer att finnas till deras hjälp tills allt detta är avklarat. Jag kommer att lägga hela min själ på att de inte ska bli bortfintade i ett försäkringsärende, säger Anders.

Enligt Kanal 5:s presschef Dan Panas finns det i dagsläget inget beslut huruvida programmet om familjen ska sändas eller inte.

– Det förs en dialog mellan familjen och produktionen och jag tror att den kommer att leda till något bra.

Detta har hänt

Den 3 februari skulle Anders Öfvergård och hans team visa upp det nyrenoverade huset för en sjubarnsfamilj som valts ut att delta i ”Arga snickaren”.

Men klockan 09.45 går något snett.

– Vi satt i vår bygg­barack och gjorde oss redo för att filma. Då gick plötsligt elen, som vi tar från huset. Jag tittar ut och ser att det ryker, berättade Anders Öfvergård för Nöjes­bladet samma dag som olyckan inträffade.

ANNONS