Kanal 5

はい, finansmannen vann ”Ninja warrior”

Av: 

Natalie Demirian

TV

Favorit efter favorit åkte ut ur tävlingen.

Till slut blev det finansmannen Alexander Mars, 28, som tog sig längst i ”Ninja warrior”.

– Jag tänkte att jag nog kunde fixa det, säger han.

Under 18 år har bara tre personer i världen, alla japaner, gått hela vägen i världens hårdaste tv-sända hinderbana ”Ninja warrior”.

På torsdagskvällen avgjordes det vem som blev den första vinnaren av den svenska versionen. Även om ingen klarade hela hinderbanan var det finansmannen Alexander Mars från Stockholm som gick längst och kammade hem titeln ”Ninja warrior Sverige”.

– Det känns jättebra så klart, säger han.

Får åka till Japan

Konceptet ”Ninja warrior” sänds i flera länder runt om i världen, men det är i Japan som tävlingen först startade. Som en del av vinsten ska Alexander Mars, 28, nu få åka dit och vara en av hundra som tävlar i den japanska versionens kommande säsong.

– Jag gissar på att det kommer att vara mycket svårare, de har hållit på länge där borta. Så det blir en ännu större utmaning helt enkelt som jag har börjat träna till.

Inför den svenska versionen, som sänds i Kanal 5, tränade han inte på något speciellt sätt.

– Jag klättrar som sport och så spelar jag också ultimate frisbee. Så det var egentligen ingen specialanpassning för ”Ninja”.

Tror på sig själv

Alexander har klättrat i tio år och tror att det är hemligheten bakom hans framgång i tävlingen, tillsammans med en stark tro på sig själv.

– Utan att låta skrytig, det är klart att jag tänkte att det här kan jag nog fixa. Man vet ju så klart inte hur det kommer att gå, men jag tror att det är viktigt och en del av framgången att tro på sig själv. Sedan kan ju vem som helst snubbla, men sådant ska man låta bli att tänka på.

Hur känns det att gå längst, men ändå inte nå hela vägen fram?

– Det är lite blandat. Å ena sidan var det ju lite omständigheterna, som att det regnade och så där, men banan var verkligen sjukt svår och jag klarade det inte. Det gör bara mig mer taggad till att dels träna ännu hårdare inför Japan och så hoppas vi på en till säsong i Sverige så att jag kan komma tillbaka.

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kanal 5