”Biggest loser”-deltagare: ”Folk tog amfetamin”

TV

Flera amerikanska deltagare vittnar om illegala droger i tv-programmet

Foto: Bob Harper nekar till anklagelserna.

Flera amerikanska ”Biggest loser”-deltagare berättar för New York Post om hur de uppmanades att svälta sig själva och ta illegala droger.

– Folk tog amfetamin, vätskedrivande tabletter och spydde på toaletten, säger Suzanne Mendonca, som medverkade i programmet 2005.

Många kilon har tappats i ”Biggest loser”, men nu avslöjar flera gamla deltagare att det inte bara är hård träning och en sund diet som ligger bakom viktrasen.

Trots en slankare figur var deltagarna långt ifrån hälsosamma, enligt den före detta deltagaren Suzanna Mendoca.

För New York Post berättar hon att flera svimmade inne på läkaren Rob Huizengas kontor innan de skulle ställa sig på vågen.

– Under min säsong tvingades fem personer hastigt åka in till sjukhuset, säger hon.

”Kom in med en brun papperspåse”

En källa nära produktionen säger till tidningen att ”Biggest Loser” är korrupt. Samma källa bekräftar att programmets träningscoach, Bob Harper, gav de tävlande olagliga viktminskningspiller.

Något som Joelle Gwynn, som medverkade i showen 2008, tydligt kommer ihåg.

– Bob Harper var min tränare. Han gick i väg och så kom hans assistent in. Han hade en brun papperspåse. Han säger ”ta den här drogen, den kommer verkligen att hjälpa dig”. Den var gul och svart. Jag tänkte ”vad fan är det här?”, säger hon till New York Post.

”Jag spydde varje dag”

Vidare berättar Gwynn att Harper uppmanade henne att ljuga om hur mycket hon åt. Hon säger att tränaren sa att hon skulle säga att hon åt 1 500 kalorier om dagen, men att han ville att hon bara skulle äta 800 kalorier, eller så lite som möjligt.

Suzanna Mendoca berättar för New York Post att hon vägde 103 kilo när hon sökte in till programmet, men fick höra hon inte var fet nog och skulle gå upp 18 kilo i vikt innan.

Väl inne blev hon uppmanad att kräkas, säger hon till tidningen.

– Folk tog amfetamin, vätskedrivande tabletter och spydde på toaletten. De tog med sig sina spinningcyklar in i ångbastun för att svettas mer. Jag spydde varje dag. Bob Harper säger till folk att de ska spy, han säger ”Du kommer förlora fler kalorier”.

Bob Harper och Rob Huizenga nekar till anklagelserna.

ARTIKELN HANDLAR OM