TV4 i krismöte om ”Så mycket bättre”

1 av 3 | Foto: Inspelningen av årets ”Så mycket bättre”-program ska enligt planerna påbörjas nästa helg.
TV

”Så mycket bättre” riskeras att ställas in efter artisten Freddie Wadlings död.

Under dagen har TV4 suttit i krismöte för att diskutera programmets framtid.

– Jag hoppas inte det ska behöva bli så drastiskt, säger producenten Martin Nygren.

Knappt en vecka innan han skulle resa till Gotland för att delta i årets upplaga av ”Så mycket bättre” dog Freddie Wadling.

Artistens hastiga bortgång äventyrar nu inspelningen av programmet. Under fredagen försökte TV4 hantera situationen i ett krismöte.

– Det är flera varv med information och samtal om hur vi ska göra. Jag hoppas inte det ska behöva bli så drastiskt att vi ställer in. Alla inblandade vill på något sätt göra något utav detta, men jag kan inte gå in på hur det blir, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Det är flera parter tillsammans med kanalen som ska ta ett beslut gällande den kommande inspelningen.

– Det här slog ju ned som en bomb och det är många människor inblandade i detta. Framförallt är det de anhöriga som har det sista ordet, säger Martin Nygren.

Skjuta upp inspelningen

Tiden är knapp för produktionen. Enligt schemat reser de ut till ön nästa lördag för att starta inspelningen, men det är inte helt säkert längre.

– Om vi ska hålla vår ursprungliga planering så är det ju stressigt. Det finns ju möjligheter att skjuta upp inspelningar, men vi har ännu inte knutit ihop säcken om hur det blir. Vi har lite kvar att göra, men hoppas vi snart ska kunna hitta en väg ut ur denna tragedi och tråkiga nyheten vad gäller programmet, säger Martin Nygren.

Tidigare i dag berättade Martin Nygren för Nöjesbladet att de hann spela in en förintervju med artisten. Men hur materialet kommer att användas är fortfarande oklart.

Men om programmet blir av kommer Freddie Wadling på ett eller annat sätt finnas med

– Blir det av måste vi ta hand om det som hänt. Det är självklart. På det värdigaste sättet, säger Martin Nygren.

ARTIKELN HANDLAR OM