Tv-serier

Mystisk ledtråd gör Sherlockfansen tokiga

avJakob Meijer

Foto: Hartswood Films for MASTERPIECE
Mystisk födelseannons förbryllar fansen inför den kommande säsongen av ”Sherlock”

I två år har fansen till BBC:s succéserie ”Sherlock” fått vänta på en ny säsong.

Det har spekulerats vilt om handlingen, och nu har alla så kallade ”sherlockianer” fått något nytt att bita i – en mystisk födelseannons.

Det var i dag, måndag, som en minst sagt annorlunda födelseannons publicerades i brittiska tidningen the Daily Telegraph, skriver Daily Mail.
I annonsen, som seriens producenter ligger bakom, kunde man läsa:
”Gratulerar! – Till John och Mary Watson, som fått en vacker dotter, Rosamund Mary Watson.

Från dina vänner, Mrs Hudson, Molly och Sherlock, som egentligen inte hjälpt till alls med det här för han är alltid upptagen med sin telefon.”

Kopplingar till känd poet?

Det är namnet ”Rosamund Mary Watson”, som fått fansen att börja spekulera i om det kan vara en ledtråd.

Ett fan på twitter påpekar att dottern till Martin Freemans karaktär Doktor Watson har samma initialer som en viss person i det allra första avsnittet av serien. En annan påpekar att det finns en känd viktoriansk poet med ett liknande namn, Rosamund Marriot Watson.

Andra är mer intresserade av den sista meningen i annonsen där man får veta att Sherlock alltid är upptagen med sin telefon, och menar att det kan ha något med handlingen att göra.

Premiär på nyårsdagen

Oavsett vad, teorierna lär inte bli färre. Om namnet faktiskt har någon betydelse får man veta först på nyårsdagen då den fjärde säsongen av Sherlock har premiär på BBC.

Men i Sverige får vi hålla oss till tåls. Tidigare i höst blev det klart att Netflix tar över rättigheterna av den nya säsongen från SVT. I dagsläget är det ännu oklart när avsnitten kommer att släppas i Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

Netflix

BBC