Marie Göranzon: ”Jag kommer aldrig lämna honom ifrån mig”

1 av 3 | Foto: TV4
Marie Göranzon.
TV

Jan Malmsjö och Marie Göranzon har levt ihop i 40 år.

I kvällens ”Tillsammans med Strömstedts” bjuder de på ett öppenhjärtigt samtal om vad som är nyckeln till ett lyckat förhållande – och om framtiden och döden.

– Jag kommer aldrig lämna honom ifrån mig, säger Marie Göranzon.

I det fjärde avsnittet av ”Tillsammans med Strömstedts” möter Jenny och Niklas skådespelarparet Jan Malmsjö och Marie Göranzon.

– Är det någon som har facit så är det väl Marie och Janne, som har varit tillsammans längst av paren. Det påminner om ens föräldrar, hur avslappnat det är och allt är redan på plats och bevisat, har paret Strömstedt tidigare berättat för Nöjesbladet.

I programmet ventileras vägen till ett långvarigt och lyckat förhållande, där en viktig nyckel är att man trivs med varandra i vardagen, menar Marie Göranzon och Jan Malmsjö.

Paren reflekterar även över framtiden och döden.

– Jag är fjorton år äldre än Jenny. Hon kommer ju få ta hand om mig, säger Niklas Strömstedt.

– Det har jag nog tänkt på väldigt mycket att det kommer jag nog göra, säger Marie som är elva år yngre än sin make.

”Varenda pryl påminner om honom”

– Jag kommer aldrig lämna honom ifrån mig, inte i första taget inte. Men det kommer en dag när det blir svårare att leva. Hur ska det livet se ut? Hur ska jag klara det? Eftersom vi har levt så länge ihop. Varenda pryl påminner om honom och vårt liv tillsammans, så jag tror att det kan bli extremt svårt först.

Marie Göranzon och Jan Malmsjö träffades när de spelade på Scalateatern för Vilgot Sjöman. I dag har de varit gifta i 40 år och i programmet pratar Marie om hur svårt det kommer att bli att någon gång kanske tvingas leva ensam.

– Jag tror att det kan bli extremt svårt först och sedan får man lära sig om man vill leva vidare och det måste man ju. Kanske är nackdelen att ha levt så länge tillsammans. Det blir så oerhört svårt. Hade man haft 25 äktenskap hade man kanske inte brytt sig så mycket.

”Tillsammans med Strömstedt” sänds torsdagar klockan 21.00 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM