Sveriges modigaste (tv-program)

Gladiatorn: ”Vi fick nya fobier hela tiden”

Ska utmana sina värsta rädslor i tv: ”Så nära tortyr du kan komma”

Av: 

Angelica Linde

TV

En MMA-fighter som är rädd för höga höjder, ormar och vatten.

Ex-gladiatorn Daniel ”Beast” Atterhagen är en av åtta deltagare som ska utmana sina värsta rädslor i tv.

– Så här i efterhand kan jag säga att det är så nära tortyr du kan komma, säger han om nya programmet ”Sveriges modigaste”.

”Hungerspelen” eller ”Sveriges modigaste”?

I TV3:s nya satsning ska deltagarna utmana sina värsta rädslor. De ska tända eld på sig själva, dränkas i burar och hoppa ut i havet från hög höjd. För att bara nämna några av tävlingarna.

Och enligt en av deltagarna fick de tuffa upplevelserna flera av dem att utveckla fobier de tidigare inte haft.

– Själv var jag redan rädd för ormar, höga höjder och vatten. Men i och med programmet så har jag insett att det faktiskt finns flera saker jag tycker är obehagligt, om det ställs på sin spets, säger Daniel Atterhagen och fortsätter:

– Flera deltagare utvecklade nya rädslor och fobier på grund av det vi utsattes för. Folk som tidigare inte varit rädda för vatten säger nu att de har mardrömmar där de drunknar.

”Får fångarna på fortet att framstå som dagis”

Senast Daniel Atterhagen sågs i tv var det som gladiatorn Beast i ”Gladiatorerna”. 36-åringen har tidigare jobbat som MMA-fighter och jobbar nu som personlig tränare. Trots att han gillar att pusha sina psykiska begränsningar var han inte redo för det som väntade honom på inspelningarna på Malta.

– Jag hoppades att min vinnarskalle och min tävlingsinstinkt skulle hålla mig lugn. Men det var så fruktansvärt extrema utmaningar vi utsattes för. Hur mycket vi än försökte lista ut vad vi skulle göra lyckades de twista det ännu mer. Så här i efterhand kan jag säga att det var så nära tortyr du kan komma, säger han.

– Ingenting som tidigare sänts på tv kommer ens i närheten av det här. Det får ”Fångarna på fortet” att framstå som dagis.

”Sveriges modigaste” har premiär på TV3 och Viafree i början på april.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Daniel Atterhagen: ”Jag valde att resa mig i stället för att gå under”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sveriges modigaste (tv-program)

TV3

Gladiatorerna

Fobier

Fångarna på fortet