Laila Bagge klar för ny säsong med ”Lailaland”

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo
Laila Bagge.

avJakob Meijer

TV

Laila Bagge bjuder in tittarna till en ny säsong av ”Lailaland”.

Och hon tänker fortsätta vara öppen med sitt privatliv.

Men det finns en gräns.

– Det handlar om människorna som lever runt mig också. Jag har mina barn, jag har ex, jag har en man och syskon. Det är många man ska ta in i beräkningen, säger Laila Bagge till Nöjesbladet.

Laila Bagge, 45, har pratat öppet om barnplanerna med sambon Korosh Kananian, 27, och försonats med sin pappa. Allt inför ”Lailaland”-tittarna.

Men Laila Bagge själv har ibland förvånats över sin öppenhet.

– Det har varit läskigt på grund av att jag delat med mig av saker som jag först inte trodde jag skulle göra. Till exempel att jag och Korosh har bestämt oss för att satsa och se om det går att vi blir gravida. Det är något jag tänkte att jag aldrig skulle berätta. Men jag känner att det inte går att göra en realityshow och att det bara ska vara high chaparall hela tiden, säger Laila Bagge.

– Man måste också våga blotta sig om saker som man kanske inte skulle göra. För mig är det inte annars någon poäng med att göra reality. Jag vill visa en sida som folk kan känna: ”Gud vad bra att du berättar, det känner jag igen mig i”.

Respekt för de närmsta

Hon säger att hon kommer fortsätta på samma spår, nu när det är klart för en ny säsong av ”Lailaland”. Men samtidigt säger Laila Bagge att det finns en gräns.

– Det var ju som sagt läskigt. Så jag var noga med att jag skulle få se programmet först. Och att man verkligen sa till vad som får komma med och inte. Att man har den tilliten. Det finns saker man absolut inte vill ska komma med, som blir för personligt.

Var går gränsen?

– Det är saker som händer i ens liv som man inte vet om man vågar lyfta locket på. För det första så vet jag att de kommer ta fart både i sociala medier och i pressen. Då måste jag också vara beredd på att svara på de konsekvenser och frågeställningar det blir, säger Laila Bagge.

– Det handlar ju inte bara om mig heller. Det handlar om människorna som lever runt mig också. Jag har mina barn, jag har ex, jag har en man och syskon. Det är många man ska ta in i den beräkningen. Då är det lite balansgång.

Ledsen över kritiken

Viafree beskriver ”Lailaland” som en tittarsuccé med 130 000 starter i snitt per avsnitt. Men programmet har också mött hård kritik. Nöjesbladets tv-recensent Karolina Fjellborg kallade programmet för ”ett rent fåfängeprojekt” och att det mest kändes som en pr-stategi för Lailas och sonen Liams varumärke.

Laila Bagge, som själv suttit med i ”Idol”-juryn, var beredd på kritik. Samtidigt säger hon att delar av den gjort henne ledsen.

– Jag är en sån människa som folk gillar att tycka och tänka om, och det får man göra. Men tyvärr är det ofta negativa saker till en början. Jag vet att det finns en massa realityshower, och att det kommer fler. Men det är självklart min man ska ranka ner på, säger hon.

– Man får tycka vad man vill om programmet. Men det känns tråkigt när jag öppnade upp mig första gången, om till exempel barn. Det känns ganska hårt när man är ärlig om vad man kämpar med. Det var som en käftsmäll.

Inspelningarna av nya säsongen påbörjades för en månad sedan. ”Lailaland” har premiär i höst och sänds på TV3, Viafree och Viaplay.

Tre händelser i TV3 som skapade rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM