Ulrica vann Big Brother

Publicerad:
Uppdaterad:

Läsarnas favorit kammade hem segern och en halv miljon

Två värmlänningar satt till sist kvar i Big Brother-finalen, Ulrica Andersson och Alexander Nilsson. Men det var Ulrica Andersson som på söndagskvällen slutligen kammade hem segern i Big Brother år 2002.

- Det hade jag aldrig kunnat ana. Jag känner mig helt konstig, sa vinnaren.

Ulrica Andersson kammade hem segern i årets Big Brother
Foto: Peter Knopp
Ulrica Andersson kammade hem segern i årets Big Brother

Det var ett himla ståhej i Frihamnen i Stockholm på söndagskvällen.

Anledning: Big Brother-finalen. 3 500 människor hade kommit för att bevittna dokusåpeavslutningen. Samma antal hade sökt till Big Brother, men endast tolv av dem kom med. På söndagen återstod tre, Ulrica Andersson, Alexander Nilsson och Jacob Heidrich. Tre väldigt nervösa deltagare, som tillbringat 106 dagar i Big Brother-huset.

Storstilad final

Finalen öppnades med att Big Brother Allstars, alla fullvärdiga medlemmar i Big Brother, sjöng låten de skapade inne i huset, Big Brother is watching you.

Även Billy Crawford, Adorus och Ceasar´s palace uppträdde.

Paula Glantz agerade vimmelreporter och sprang omkring i publikhavet för att höra folkets röster. Ulrica och Alex verkade poppis. Jacob var ingen favorit och det var också han som fick lämna huset först, som lycklig trea.

Han fick det sedvanliga ”rappet” av de kvarvarande deltagarna innan han fick gå ut och möta folkets jubel.

- Jag är jävligt nöjd, sa han till Adam och såg inte ens lite besviken ut.

Det blev alltså inte som tarotdamen, som figurerade i ett tidigare program, sa. Hon tippade Jacob som vinnare, men fick alltså fel.

Men att Benjamin och Marie skulle förlova sig hade hon tippat helt rätt på. Paret som träffades och förlovade sig inne i huset verkade mer kära än någonsin och sjöng i direktsändning en sockersöt kärleksduett ihop.

Alex tvåa

Som andreman kom sen Alex, glatt påhejad av publiken.

- Jag ser gubbarna, skrek Alex och verkade vara en väldigt glad andrapristagare.

Programledare Adam Alsing undrade, i den efterföljande intervjun varför Alex kom tvåa och inte etta.

- Ni har ju inte filmat mig tillräckligt länge, svarade Alex på sitt ständigt skämtsamma sätt.

Chockad Ulrica

Slutligen gick Adam Alsing, med en champagneflaska i handen, in för att hämta segraren Ulrica. Den korta värmlänningen nästintill hyperventilerade men sa att hon inte var nervös.

- Jag tog en morot så nu börjar jag bli lugn.

Sen pladdrade hon på och avslöjade att hon nästan bränt upp huset. Ulrica är nämligen nästintill besatt av godis och hade gömt lite i en plastmugg i bikten. Tyvärr ställde hon muggen alldeles för nära en lampa, vilken gjorde att muggen började ta fyr. Som tur var upptäcktes brandfaran i tid.

När det var dags att gå ut och möta jublet blev Ulrica allt nervösare, men en psykologisk Alsing höll om henne hela vägen. När hon kom in i studion började kramkalaset och Ulrica verkade en aning chockad och förvirrad.

Vinnaren tog emot en check på 500 000, sen lämnades hon i fred för att efter 106 dagar få prata med sin familj och sina vänner.

Karin Schmidt

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN