Briljerande Bergqvist, speedat armédrama och kreativa mord

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS ”Springfloden”, ”Our girl” och ”Morden i Midsomer”.

Springfloden


Till hösten (notera datumet den 16 september) är Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist tillbaka som Olivia Rönning och Tom Stilton i en andra säsong av SVT:s kriminalserie "Springfloden", av Rolf och Cilla Börjlind. Om du inte har sett, eller vill se om, den första säsongen, så passa på nu när alla avsnitt precis har dykt upp igen på SVT Play. Serien har många kvaliteter (Johan Widerberg som den vattenkammade tjallaren ”Minken", till exempel), men framför allt toppar Bergqvist sig själv, vilket inte vill säga lite.
SVT1


Our girl


I den första säsongen av det här brittiska militärdramat var det "EastEnders"-skådisen Lacey Turner som spelade huvudrollen. I den här andra har en annan såpastjärna, "Coronation Streets" Michelle Keegan, släppts ner i en krigszon. Och säsongspremiären vilade inte på hanen – i ena sekunden lämnades Georgie Lane vid altaret hemma i England, i den andra blev hon kidnappad och nästan avrättad av islamistiska terrorister på gränsen mellan Kenya och Somalia. Inget mästerverk direkt men inte tråkigt heller.
SVT Play. Nya avsnitt på onsdagar


Morden i Midsomer


Hånade men älskade och mycket trivsamma "Morden i Midsomer" gör sin 20:e runda den här sommaren, och självklart är det pittoreska grevskapet lika galet dödligt som vanligt. Och man kan inte klaga på kreativiteten ändå, i en serie där man efter 116 avsnitt kommer på att man inte har låtit någon koka ihjäl i ett ölfat än. En annan höjdpunkt är introduktionen av den nya rättspatologen doktor Fleur Perkins (Annette Badland). Gillar henne instinktivt från första scenen hon är med i.
SVT Play. Säsongspremiär på tisdag

Foto: Mark Bourdillon/All3media.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE