Tillbaka till skräckhuset

avJoakim Ottosson, Joni Nykänen

TV

Här misshandlades Magdalena Graaf av sin exman: Skakande att återvända

1 av 2 | Foto: Foto: SARA RINGSTRÖM
tvingades fly med sin son Som tonåring träffade Magdalena Graaf mannen som hon senare gifte sig med. Men han var manipulativ och misshandlade henne psykiskt och fysiskt.

Magdalena Graaf berättar om åren av misshandel och psykisk nedbrytning i ”Det blir bättre” i kväll.

Men i dag – efter sju år utan kontakt – är hon redo att träffa exmaken.

– Jag skulle lätt ha bjudit honom på middag, säger hon till Nöjesbladet.

I TV3:s ”Det blir bättre” berättar kändisar om sina svåraste perioder för att ge hopp till andra. I kvällens avsnitt är det Magdalena Graaf, 35, som återvänder till flerfamiljshuset i Kungsängen där hon blev misshandlad av sin exmake. Att gå tillbaka till platsen för alla minnen rörde upp många känslor.

– Det är klart att det var skakande att återvända dit. Det finns ingen bra energi på ett sådant ställe, säger hon till Nöjesbladet.

Det var som tonåring hon träffade mannen som hon senare gifte sig och fick barn med. Då visste hon inte att han var en brutal kvinnomisshandlare.

I Kungsängen ägde det avgörande ögonblicket rum. När mannen skoningslöst knuffade ut henne i trapphuset bestämde hon sig för att fly.

– Jag åkte bowlingkana och fick inte komma in igen. Han sa att han skulle kasta ut mig genom fönstret om jag inte slutade grina, berättar Magdalena Graaf i programmet.

Väntar barn

Tillsammans med sin son flydde Magdalena. Hon levde under skyddad identitet och hade kriminella nätverk efter sig.

I dag lever trebarnsmamman Magdalena Graaf med bilhandlaren Filip Larsson, 35, och de väntar sitt första barn tillsammans. Hon har inte träffat den misshandlande exmaken på sju år.

– Men jag skulle lätt ha bjudit honom på middag om det hade varit så. Det är ju länge sedan och det här är inget bestående problem nu, säger hon till Nöjesbladet.

Har suttit i fängelse

– Han hade också problem och mådde dåligt på grund av allt som hände. Han har fått rannsaka sig själv och har suttit i fängelse. Det kanske var ett uppvaknande för honom också, fortsätter hon.

Hon har tidigare berättat om sitt liv med den misshandlade exmaken i boken ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” som kom 2006.

Magdalena skrev bok om misshandeln

Namn: Magdalena Graaf.

Ålder: 35.

Bor: Hus i Sigtuna.

Gör: Jobbar med ”Postkodmiljonären” i TV4.

Aktuell: I ”Det blir bättre” i TV3 i kväll där hon berättar om sitt förhållande med en misshandlande man. Programmet är ett samarbete med Rädda barnen.

Familj: Lancelot, 10, och Tristan, 6, med forne fotbollsspelaren Magnus Hedman och Isac, 16, från ett tidigare förhållande.

Bakgrund: 2006 gav hon ut boken ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” som handlar om misshandeln. 2009 ställde hon upp i ”Let’s dance” men tvingades avbryta för en hjärnblödning. De senaste åren har tvisterna runt skilsmässan från Magnus Hedman varit uppmärksammade.