Tv:s sjukaste sjukdomsfall

avKristofer Ahlström

TV

Mänskliga bomber, avbitna fingrar och penisfiskar – Nöjesbladet listar tv-historiens mest bisarra patientfall

1 av 6
Grey's anatomy tar hem förstaplatsen i tävlingen bisarraste patientfall med avsnittet med fisken i penisen.

Mänskliga bomber, avbitna fingrar och penisfiskar.

Sjukhusserierna är många och försöker överträffa varandra i spektakulära sjukdomar – Nöjesbladet listar här tv-historiens mest bisarra patientfall.

1. Fisken i penisen

Fall: Säsong 3, avsnitt 21 (Desire) av ”Grey’s anatomy”.

Symptom: Om du någonsin vaknar upp med grapefrukter till testiklar så är risken stor att du fått en fisk i din penis. Särskilt om du nyligen kissat i Amazonasfloden. Det är i alla fall vad som händer ordföranden för sjukhusets styrelse på semester med sin käresta, det vill säga hans älskarinna. Som en pinsam bonus dyker hans fru sen upp på sjukhuset.

Behandling: Fisken visar sig ha tagit sig in framvägen medan ordföranden kissat i Amazonas. Djuret avlägsnas genom operation men båda kvinnorna dumpar ordföranden. Sensmoralerna står som spön i backen: var aldrig otrogen, håll din penis undan från Amazonas.

2. Utomjordingarna

Fall: Säsong 3, avsnitt 2 (Cane and able) av ”House”.

Symptom: En sjuårig pojke påstår sig ha kidnappats av utomjordingar som sonderat hans rektum, eftersom det är den enda mänskliga funktion som utomjordingar verkar intressera sig för. Senare upptäcks även spår av en annan persons DNA i pojkens hjärna.

Behandling: House inser att DNA:t är rester av pojkens ofödda tvilling, något som också orsakar hallucinationer om utomjordingar och grillar pojkens hjärna med elektrochocker, givetvis mot allas inrådan. House vinner!

3. Fingerfetischisten

Fall: Säsong 1, avsnitt 13 (Small sacrifices) av ”Chicago Hope”.

Symptom: Flöjtister må vara livets ogräs men det är ändå synd om någon som får sitt finger avbitet av en pervers rånare (vilket alltså är precis vad som händer en konsertflöjtist i det här avsnittet).

Behandling: Fingret opereras ur magsäcken på rånaren och sys fast på flöjtisten men det visar sig tillhöra en annan person, eftersom rånaren har en historia av att bita av fingrar på folk. Lärdom: gud hatar flöjtister, så det är fritt fram för dig också.

4. Mänskliga bomben

Fall: Säsong 5, avsnitt 3 (They treat horses don’t they?) av ”Cityakuten”.

Symptom: En skottskadad person måste behandlas. Bonus: Personen har surrat fast sig till en bomb som måste desarmeras först! Mer bonus: en häst med kolik och väldigt löst maginnehåll måste också opereras!

Behandling: Doktorn med kroniskt besvärat utseende (det vill säga Benton) opererar mannen, desarmerar bomben, räddar dagen. Doktor Greene får operera hästen.

5. Dubbelgraviditeten

Fall: Säsong 2, avsnitt 6 (Serving two masters) av ”Private practice”.

Symptom: Det är en vacker tillfällighet att två kvinnor blir gravida samtidigt. Eller... är det? Nej, det är det inte. Det visar sig såklart att de båda är gifta med samma man (som påstår sig vara arbetsnarkoman vilket i viss mån visar sig stämma, det måste vara utbrännande att vara gift med två kvinnor samtidigt), och ingen av dem känner till den andre.

Behandling: Addison kan inte avslöja mannen på grund av tystnadsplikten. Men hon lyckas ändå röja knullpellen genom att boka in båda kvinnorna i samma rum av misstag. De beslutar sig för att hålla ihop mot mannen.

6. Cementmannen

Fall: Säsong 4, avsnitt 16 (Freedom, pt 1) av ”Grey’s anatomy”.

Symptom: Egentligen är det generalfel ta med två exempel från samma serie på en sådan här lista men då har vi ändå utelämnat paret som spetsas på samma spett, paret som fastnar i sin intimpiercing, kvinnan med 35-kilostumören. Här: en kille som dykt ner i cement som stelnat.

Behandling: Bailey underhåller pojken med lama Star wars-liknelser om hur Han Solo blev nedfrusen i en kolstaty, medan brandmännen befriar pojken ur cementblocket.