Suddar ut fiaskot

Av: Lotta Glimstedt, Martin Ekelund

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Johnson anser att Carola-duetten aldrig hände

Han är redo för en ny Melodifestival, men 2008 är raderat för Andreas Johnson.
Han är redo för en ny Melodifestival, men 2008 är raderat för Andreas Johnson.

Andreas Johnson har tävlat i Melodifestivalen 2006, 2007 och 2008.

Men inför sitt fjärde försök avslöjar schlagerstjärnan att han inte räknar tävlingsfiaskot med Carola.

– Jag ser det här som min tredje gång i Melodifestivalen, säger han.

Foto: Foto: Peter Wixtröm
Andreas Johnson skulle helst vilja sudda bort minnet av fiaskot i Andra chansen 2008 då han och Carola förlorade i en duell mot Nordman.

Andreas Johnson och Carola åkte på ett rejält magplask under Melodifestivalen 2008. Den rutinerade duon var segertippad, men det räckte bara till Andra chansen där deras ”One love” besegrades av Nordman.

Nu söker Andreas Johnson, 39, revansch med sitt fjärde försök i Melodifestivalen.

Försvarar andraplatsen

Men när Nöjesbladet träffar schlagerstjärnan vid SVT:s presskonferens avslöjar han att han inte räknar tävlingsfiaskot med Carola.

– Jag ser det här som min tredje gång i Melodifestivalen.

Jaha?

– Jag har kommit trea och jag har kommit tvåa. Det är andraplatsen som jag har att försvara. 2008 med Carola, det var en annan händelse, säger han.

Hur ser du på Melodifestivalen 2008 i dag?

– Jag ångrar väldigt sällan saker. Jag ångrar inte det här heller, men jag kanske inte skulle göra om det. Det där föll inte ut som vi ville att det skulle göra. Nu kör jag mitt eget race, det blir bäst så, säger Andreas Johnson.

I år satsar han i stället på att återupprepa soloframgångarna från Melodifestivalen 2006 och 2007. Då kom han tvåa respektive trea med låtarna ”Sing for me” och ”A little bit of love”.

– Om man har skrivit något bra som låtskrivare är man dum om man inte försöker utnyttja Sveriges största tv-program. Min låt ”We can work it out” har en episk känsla, lite som ”Glorious”. Nu återvänder jag till mina rötter, säger han.

För Carola var misslyckandet 2008 ett hårt slag och en bidragande orsak till att hon drog sig undan offentligheten i över ett år. Trots det har hon en helt annan inställning till nederlaget än sin duettpartner.

– Jag räknar in alla gånger. För mig var det fantastiskt att få göra duetten med Andreas. Det var en av mina roligaste tider i livet när vi höll på i studion och jobbade fram materialet. Han var som en lillebror, säger hon.

”Man lär sig av det”

Att Andreas Johnson väljer bort 2008 tycker hon är lite märkligt.

– Jag tycker att man ska räkna med både vinst och förlust. Dels för att man lär sig saker av det och att man kan vända det till något positivt.

Publicerad: