Lisa Nilsson förtvivlad över romansrykten

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ni har ingen som helst rätt att förminska min familjs stora sorg”

1 av 5 | Foto: TV4
Andreas Kleerup och Lisa Nilsson i ”Så mycket bättre” 2015.

De fann en speciell vänskap i ”Så mycket bättre”. Men i Hänt i veckan och Nyheter24 pekas Andreas Kleerup och Lisa Nilsson ut som ett par – precis efter sångerskans smärtsamma separation.

”Ni har ingen som helst rätt att förminska min familjs stora sorg till en uppdiktad kärleksaffär med Kleerup”, skriver hon i ett brev som hon låter Nöjesbladet citera ur.

Under ”Så mycket bättre” stöttade stjärnkollegorna Lisa Nilsson genom den tuffa relationskrisen, efter inspelningen separerade hon från sin sambo.

De senaste veckorna har rykten spridits om att sångerskan ska ha inlett en relation med kollegan Andreas Kleerup.

I veckan blev dock ryktena en artikel i tidningen Hänt i veckan, som även skrev ut ryktet som ett faktum på sin förstasida. Det plockades snart upp av sajten Nyheter24 som skrev en text om det.

Skadar familjen

Men nu slår Lisa Nilsson tillbaka. I ett brev som Nöjesbladet tagit del av berättar hon om sin sorg efter det smärtsamma uppbrottet från sambon och hur skriverierna skadar hennes familj:

”Ni sprider just nu lögner med förödande konsekvenser. Jag måste be er lämna min familj ifred”, skriver hon.

När Nöjesbladet pratar med sångerskan är hon bedrövad.

Mån om att rätta till

– Jag är jättemån om att rätta till det här eftersom det sårar och skadar i onödan, säger Lisa Nilsson till Nöjesbladet.

Lisa Nilsson har tidigare berättat för Nöjesbladet om den starka vänskap som växte fram med Andreas Kleerup under TV4-inspelningen och att de sedan umgicks under sommaren, bland annat gjorde de en resa till Olle Ljungström som är nära vän till Kleerup. Hon har tidigare förnekat att det skulle ha blivit något mer än vänskap.

”Vi blev vänner”

”Jag och Andreas Kleerup har ingen relation, jag har inte ens träffat honom privat sedan i somras då vi umgicks några gånger när vi båda var lediga och hemma i Stockholm. Vi blev vänner och vi gillar varann men vi är inte kära.

För Nöjesbladet berättar sångerskan att hon såg sig tvungen att skriva brevet till Hänt i veckan och Nyheter24 sedan fotografer börjat cirkulera utanför exparets hus.

Ger missvisande bild

”Ni har ingen som helst rätt att förminska min familjs stora sorg till en uppdiktad kärleksaffär med Kleerup. Det ni insinuerar genom att ljuga och påstå att jag har en relation med Andreas och att jag nyligen (i november??) lämnat min man ger en missvisande och gravt förminskande bild”, skriver hon.

Hon menar också att skriverierna skadar även den vänskap hon byggt upp med Andreas Kleerup.

”Inte minst förminskar ni det fina i min vänskap med Andreas som jag ger uttryck för på mina egna nätkanaler. Jag uttrycker mig kärleksfullt om alla som jag bryr mig om.”

Hon har ingen relation överhuvudtaget i dag, skriver hon:

”Jag lever ensam och är inte kär i någon. Jag håller på att försöka överleva den största tragedin i mitt liv, jag försöker bygga ett nytt liv ensam.

Det är en kamp.”

Rättelse: I en tidigare version av texten angavs det att Hänt extra pekat ut Nilsson och Kleerup som ett par. Det är fel. Hänt i veckan ska det vara. Nöjesbladet ber om ursäkt.

Fotnot: Nöjesbladet har Lisa Nilssons tillstånd att citera brevet. Vi har gjort urval i texten av respekt för familjens integritet.

Publicerad:

LÄS VIDARE