Petra Mede

Göran Hägglund och ”Kakan” i ”På spåret”

TV

Ex-partiledaren: ”Jag vill ändå skruva ned förväntningarna”

Förre partiledaren för Kristdemokraterna Göran Hägglund finns bland dem som tar plats i kupén när höstens "På spåret" rullar igång i SVT. Och han har respekt inför sin medverkan.

– Man ska inte vara stöddig inför det här, säger han till TT.

Hägglund säger att han har tittat på programmet i många år, "gissat vilt i soffan", och ser fram emot att testa hur det känns att sitta i kupén. Vid sin sida får han Anna Ekström, generaldirektör för Skolverket.

– Hon är en väldigt klok person. Jag tänker mig att hon tar alla ämnen som svenska skolan undervisar i, så tar jag resten, säger Hägglund.

Hägglund och Ekström tävlar i samma grupp som förra årets vinnare Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl.

– De har en otrolig bredd som ger respekt, säger Hägglund och beskriver sig själv och Ekström som "underdogs i dödens grupp".

Har rest mycket

I egenskap av politiker har Göran Hägglund rest kors och tvärs över landet, vilket han hoppas ska ge honom en fördel. Programmets ordlekar och kluriga humor kanske också kan komma till pass för mannen som kallats Sveriges roligaste politiker.

– Associationsförmåga som ju ofta hänger ihop med humor är nog en bra egenskap, men jag vill ändå skruva ned förväntningarna. Men jag hoppas kunna göra bra ifrån mig, säger han blygsamt.

TT: Är detta mer nervöst än en partiledardebatt i riksdagen?

– Ha ha, man har ju större publik i alla fall, så det får jag säga.

Tävlar med pappa

Programledaren Karin "Kakan" Hermansson tävlar med sin pappa Jan Hermansson, som är doktor i religionspsykologi. Hon känner inte till att barn och föräldrar har tävlat ihop tidigare, och tycker det ska bli "skitkul" att ha med pappa i kupén.

– Jag tror att jag och pappa kompletterar varandra väldigt bra. Han är rolig och smart, och det är jag också, men jag tror han kan andra saker än jag. Min expertis är lite mer spridd, men mina popkulturella referenser ska jag nog kunna gräva rätt djupt i – hoppas jag.

Kakan hoppas också att det inte ska bli dålig stämning om far-dotter-konstallationen inte skulle bli så lyckad som hoppats.

– Ska vi då inte fira jul ihop? Jag undrar lite vad jag gett mig in på. Men det är bara att köra, säger hon.

Sedan tidigare är bland andra programledaren Petra Mede och skådespelaren Peter Magnusson och radioprogramledarna Louise Epstein och Thomas Nordegren klara för medverkan. Årets säsong av "På spåret" startar den 20 november.

Daniel Martinsson/TT

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Petra Mede

ÄMNEN I ARTIKELN

Petra Mede

Peter Magnusson

Anna Ekström

Göran Hägglund

Elisabet Höglund

Louise Epstein

Jesper Rönndahl