Så tvingades Elin att rappa

TV

Idolens image styrdes av TV4: Jag har framställts som bitchig

1 av 3 | Foto: ”Jag ville sjunga” ”Idol”-deltagaren Elin Bergman tycker att TV4 har framställt henne som en hårdare tjej än hon egentligen är. I sin audition tvingades idolen att rappa. ”Jag ville inte rappa, det är sången som funnits där hela livet”, säger hon.

Elin Bergman framstår som hård och tuff.

Men imagen tvingades fram av TV4 - redan vid ­audition.

– Jag ville inte rappa, det är sången som funnits där hela livet, säger ­Idolen.

När Elin Bergman, 18, klev in i auditionrummet för ”Idol” i Sundsvall fick tittarna se hur hon börjar med att rappa.

Det var aldrig tanken.

Nu berättar Idolen hur TV4 styrde hennes framträdande genom att låta j­uryn be henne att rappa, för att sedan fråga om hon kan kombinera de båda sångteknikerna. Men i tv finns inte frågan med och i stället ser det ut som att Elin Bergman själv kommit dit för att rappa.

– Jag känner att jag har fått tampas med det, att folk­ ­blivit irriterade över att jag rappade innan jag sjöng på min audition. Det var ju ­inget jag ­ hade planerat, utan det var något som ­produktionen styrde ihop på plats. Jag hade ­ingen aning, säger hon.

– Jag tänkte inte rappa, vilket känns lite roligt i hur de klippt ihop det. Jag ville visa att jag kunde sjunga, jag ville inte rappa, det är sången som funnits där hela livet.

Har kritiserats

Sedan dess har kanalen gjort allt för att framställa Elin Bergman som just ­rappare. Under ”Idol”-­säsongen har juryn i sin tur kritiserat Elin för att ibland vara för hård.

– Jag har fått kämpa mycket med det, bilden av den coola tjejen som ­rappar. I början försökte de väldigt mycket att framställa mig som den människan fastän jag i verkligheten är väldigt annorlunda, säger hon.

– Jag har alltid varit tuff av mig, men inte på ett ­bitchigt sätt som det framstått ibland.

”Det var hemskt”

Elin, som bröt ihop under en livesändning för tre veckor sedan, säger att svackan hjälpte henne att komma ifrån TV4:s bild av henne själv.

– Då var det hemskt, men i efterhand så känns det bra att ha fått visa att jag också är mänsklig. Det kändes viktigt att folk fick se att jag inte alltid är så hård, säger hon.

– Det har jag känt med ”Idol”, att folk tänker ”gud, hon verkar så ­bitchig”.

”De tvingas aldrig”

Pelle Porseryd, ­exekutiv producent, säger att kanalen inte försöker pusha fram en bild av Idolerna.

– Det är väldigt ­tråkigt om hon känner så, men personligen så känner jag inte att vi medvetet har jobbat för att göra henne till en hård tjej. De tvingas aldrig till någonting och får själva vara med i samtliga diskussioner, ­säger han.

14.30 Direktrapport från finalrepet

Nöjesbladets Helena Trus bevakar Idolernas sista holmgång

Elin Bergman

Namn: Elin Bergman.

Ålder: 18.

Bor: Umeå.

Yrke: Student.

Aktuell: Står som ­finalist i ”Idol” på TV4 till­sammans med ­Kevin ­Walker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol