TV

Berg lämnar TV4 för konkurrenten

Av: 

Torbjörn Ek

TT Spektra

TV

Stockholm Carina Berg flyttar ut. Den populära programledaren lämnar TV 4 efter sju år för nya utmaningar hos konkurrenten Kanal 5.

Den femte, pågående säsongen av "Berg flyttar in" blir den sista. Nu är det klart att programledaren Carina Berg vid årsskiftet lämnar TV 4 för Kanal 5.

– Jag har varit på TV 4 i sju år och trivts enormt bra. Men nu var det dags för nya utmaningar. Jag har skrivit på ett längre samarbetsavtal med Kanal 5, men jag tror att det till och med står att jag inte får säga hur långt det är så då får jag smisk och sparken redan innan jag börjar om jag skulle avslöja det för dig, säger Carina Berg till Nöjesbladet.

Redo för ansvar

På TV 4 har hon lett program som "Stjärnor på is", "Förkväll" och "The voice". Vad hon ska göra härnäst är ännu inte klart. Det som lockade henne var "en känsla" hos den nya hemmakanalen snarare än en programidé.

– De är ju två väldigt olika arbetsplatser. Det finns ett väldigt kreativt bubbel här som är roligt. Man kan se det som att jag har fått en väldigt fin uppväxt på fyran under sju år, men nu har jag hamnat i puberteten och då passar Kanal 5 bättre, säger Carina Berg till Nöjesbladet.

"Klarar hyran"

Närmare 1,3 miljoner tv-tittare såg Carina Berg flytta in hos Dolph Lundgren i säsongspremiären förra veckan. Sju avsnitt återstår innan serien alltså läggs ned.

Hur mycket betalt får du för att gå till Kanal 5?

– Jag får så jag klarar hyran så jag är kanonglad.

Oj, då måste du ha en väldigt hög hyra gissar jag?

– Hög lön ger hög hyra och jag kan till och med köpa biff på fredan, säger Carina Berg och skrattar.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV