Här är Molly Nutleys nya satsning

TV

Spelar i mörkt familjedrama

1 av 2 | Foto: Molly Nutley

Molly Nutley dansar vidare till ett mörkt familjedrama.

I SVT:s nya satsning gör hon sin första roll utan sina kända föräldrar.

– Hon är väldigt begåvad och står på egna ben, säger regissören Anette Winblad.

I samarbete med produktionsbolaget Nice spelar SVT just nu in en ny dramaserie i tio delar.

Serien går än så länge under arbetsnamnet ”Waldemars” och kretsar kring en syskonskara med mörka familjehemligheter som efter år av icke-kontakt tvingas konfronteras med varandra genom att driva ett pensionat på Åland tillsammans.

En mörk historia

Huvudrollerna, de tre syskonen, görs av Joel Spira, 31, (”Snabba cash”), Aliette Opheim, 27, (”Sandor slash Ida”) och Björn Bengtsson, 40, (”Bröderna Karlsson”).

– Trots att den utspelar sig i skärgårdsmiljö är serien inte någon sockersöt idyll. Det är en mörkare och djupare historia, säger Anette Winblad som är en av seriens fyra regissörer.

Stina Ekblad, 59, spelar mamma i familjen och Molly Nutley, 18, är dotter till en av huvudfigurerna. Det blir den före detta ”Let's dance”-deltagarens första film som inte produceras eller regisseras av hennes kända föräldrar Colin Nutley och Helena Bergström.

– Jag har tittat på dagstagningar från scener med Molly och hon är väldigt begåvad. Det kan vara så att man är osäker på unga skådespelare som har föräldrar i branschen men Molly står verkligen på egna ben och är väldigt naturlig i sitt skådespeleri, säger Anette Winblad.

”Inte hundra”

Huvudregissör är Erik Leijonborg (”Tusenbröder”, ”Maria Wern”-filmerna). Nicklas Rockström och Morgan Jensen har skrivit manus baserat på en originalidé.

Det är Barnens Ö i Norrtälje som ikläder sig rollen som Åland. Inspelning av serien, som fått fyra miljoner i stöd av Filmpool Nord, sker också i Norrbotten. När serien har premiär återstår att se.

– Det är inte hundra procent klart när den börjar sändas, säger Charlie Åberg, pressansvarig på SVT.