Tv-tablå 9 mars: Melodifestivalen final, ”Face/off”, ”Kingsman” och opera med Dorsin

◼︎Dorsins ”Glada änkan” ◼︎”Insider” ◼︎”Baksmällan del III” ◼︎Vinterstudion

Publicerad:
Uppdaterad:
Dags för final i Melodifestivalen.
Foto: PETER WIXTRÖM
Dags för final i Melodifestivalen.

TV

Fullspäckad lördag med Melodifestivalen och Samir Badran i klassfesten.

Dessutom mixas TV-tablån med den kritikerrosade Michael Mann-filmen ”Insider”, ansiktsbyte i ”Face/off” med Nicholas Cage och John Travolta, samt högklassig action i ”Kingsman: The secret service”, med mera.


TV-tablå 9 mars 2019 – på TV idag:

  • SVT1, kl 09.00: Vinterstudion

  • SVT2, kl 19.02: Dorsins Glada änkan

  • SVT1, kl 20.00: Melodifestivalen

  • TV4, kl 20.00: Klassfesten

  • Kanal5, kl 22.00: Baksmällan del III (++)

  • TV3, kl 22.00: Kingsman: The secret service (++++)

  • TV4, kl 22.15: Face/Off (++)

  • TV4 Film, 23.00: Insider (++++)

Melodifestivalen – final

SVT1, kl 20.00:

Direkt från Stock­holm. Vem vinner Melodifesti­valen 2019? Programledare: Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson, Eric Saade.

Dorsins Glada änkan

Miriam Treichl och Henrik Dorsin i ”Glada änkan”.

SVT2, kl 19.02: En klassisk operett får nytt liv i dagens moderna opera värld i ”Dorsins Glada änkan”.

Skådespelaren och komikern Henrik Dorsin är bland annat känd för sina roller i humorgruppen ”Grotesco” och som den snyltande grannen Ove i ”Solsidan. 2017 tog han steget in på en ny scen då han tillsammans med regissören Ole Anders Tandberg gjorde en egen tolkning av operetten ”Glada änkan”.

Vinterstudion

SVT1, kl 09.00: Världscupen. Storsla­lom, första åket, herrar. Från Kranjska Gora, Slovenien.

Klassfesten

Foto: PETER WIXTRÖM
Samir Badran gästar Klassfesten.

TV4, kl 20.00: Stjärnkocken Tina Nordström och tonårsidolen Samir Badran möts i ”Klassfesten”. Samir får en matematisk utmaning och blir motvilligt påmind om ungdomsårens pojkstreck och tillfönade frisyrer. Tina bjuder på skönsång från 80-talet och en oförglömlig gymnastikutmaning i spandex. Programledare: Renée Nyberg.

”Baksmällan del III” +

Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms i den tredje ”Baksmällan”-filmen.

Kanal5, kl 22.00: Efter två svensexor som urartat totalt – först i Las Vegas och sedan i Thailand – är gänget tillbaka för nya äventyr. Alan (Zach Galifianakis) mår dåligt och kompisarna Phil, Stu och Doug (Bradley Coo- per, Ed Helms, Justin Bartha) erbjuder sig att köra honom till en psykklinik i Arizona för vård. På väg dit konfronteras de av en maffialedare (John Goodman).

”Kingsman: The secret service”

Colin Firth och Taron Egerton i filmen ”Kingsman”. Foto: Jaap Buitendijk

TV3, kl 22.00: En effektiv blandning av parodi på och en film som samtidigt är väldigt inspirerad av James Bond-filmerna. Colin Firth är som klippt och skuren för rollen som hemlig agent för Kingsman, en snobbig agent-organisation i London. (2014)

”Face/Off”

Nicholas Cage

TV4, kl 22.15: Hongkong-regissören John Woos bästa amerikanska film. En smart actionfilm om en FBI-agent och en terrorist som efter diverse komplicerade turer och operationer byter ansikten och liv med varandra. Suveräna actionscener och väldigt bra samspel mellan John Travolta och Nicolas Cage. (1997)

”Insider”

Al Pacino och Nicholas Cage

TV4 film, kl 23.00: Mycket engagerande amerikanskt drama, av Michael Mann, med verklighetsbakgrund. Russell Crowe spelar Jeffrey Wigand, forskare i tobaksindustrin som hoppade av och vittnade i ett uppmärksammat rättsfall mot sina tidigare arbetsgivare. Med Al Pacino, Christopher Plummer och Diane Venora. (The Insider, 1999)

Se hela tablån på tv.nu

Publicerad:

LÄS VIDARE