Här bluffar Olle i ”Idol”

avBjörn Berglund

TV

Den hemlöse bagaren pluggar och bor i lägenhet

Foto: TV4
Olle och den omtalade båten.

En hemlös bagare som bor på en segelbåt i Södertälje.

Och som kommer från ingenstans och formligen golvar ”Idol”-juryn.

Låter det för bra för att vara sant?

Det är det också.

Foto: TV4

Olle Hedberg var en av höjdpunkterna i kvällens ”Idol”-uttagning från Stockholm.

När den 29-årige gotlänningen ropades in, presenterade han sig till juryns förtjusning som ”en hemlös bagare, som bor på en segelbåt”.

Bor i lägenhet

I ett inslag gav Olle dessutom en visning av båten a la ”MTV Cribs”.

Men inslaget var en bluff. Olle bor nämligen i en helt vanlig lägenhet i Stockholm.

– Jag bodde på min båt i en halv vecka i våras, när jag ändå höll på att göra i ordning den, säger han till Nöjesbladet.

Men även om bostaden var högst tillfällig, ville TV4 gärna göra en grej av det.

– De ville få det att se ut som om jag var fattig och bodde på en båt och drömde om ett hus i Hollywood, men jag ville göra något skoj istället och Cribs-grejen var min idé, fortsätter han.

Bagare – ett internskämt

Det där med bagare då? Nej, Olle har inte jobbat en enda dag som degknådare. Han studerar ekonomi och tar ströjobb, bland annat som snickare och som bakgrundsmusiker på mingelpartyn.

– Det där var bara en rolig grej som jag råkade säga. Det är ett begrepp i min bekantskapskrets. En bagare betyder en person som inte tar saker på så stort allvar.

Juryn jublade

Men även om hans bakgrundshistoria har några luckor, kvarstår faktum att Olle gjorde succé. Hans framförande av Blackstreets ”No diggity” och ”Lady” med Mojo fick juryn att jubla och han gick från uttagningen en guldbiljett till slutaudition rikare – redo att ta steget från bakgrundsmusiker till frontman.

– Jag tycker det gick bra och jag fick bra respons, säger han.

– Men det fanns saker som jag kunnat göra bättre, jag var rätt nervös. Jag hade inte väntat mig att det skulle vara så tufft och stressigt. Det är inget man tänker på när man sitter hemma i soffan och ser programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol