TV

Ryding: Det är bullshit

TV

Programledarna i ”Förkväll” till motattack: Elisabet är inte den lättaste att arbeta med

Carin da Silva och Yvonne Ryding håller inte med om att Elisabet Höglund tvingats bort på grund av sin ålder. ”Jag tror att hon bara skyller på det. Hon har ju varit 65 sedan vi började – därför fick hon jobbet. Det här är en chock”, säger da Silva.
Carin da Silva och Yvonne Ryding håller inte med om att Elisabet Höglund tvingats bort på grund av sin ålder. ”Jag tror att hon bara skyller på det. Hon har ju varit 65 sedan vi började – därför fick hon jobbet. Det här är en chock”, säger da Silva.

Sprickan mellan frontfigurerna i ”Förkväll” är total.

Elisabet Höglund hävdar att hon tvingas bort på grund av sin ålder.

– Det är bullshit, säger kollegan Yvonne Ryding.

Elisabet Höglund, 65, Yvonne Ryding, 47, och Carin da Silva, 25, är programledare för TV4:s ”Förkväll”. Men Höglund har nu valt att lämna programmet efter att producenterna insisterat på att hon ska ta en time out. Hon hävdar att hon sparkats till förmån för da Silva.

– De ville föryngra programmet, säger Höglund till Nöjesbladet.

Hon valde att lämna jobbet omedelbart i stället för att jobba veckan ut som kanalen ville.

Hennes bild delas inte av de andra programledarna. När Nöjesbladet träffar dem direkt efter onsdagens sändning av ”Förkväll” är båda upprörda över kollegans utspel.

”Snackar skit”

– Det är tråkigt att hon får det till att det har med ålder att göra. Jag tror att hon bara skyller på det. Hon har ju varit 65 sedan vi började – därför fick hon jobbet. Det här är en chock, säger Carin da Silva.

Yvonne Ryding avslöjar att de har haft samarbetssvårigheter.

– Elisabet är inte är den lättaste att arbeta med. Man märker att hon jobbat mycket själv men nu är vi tre. Hon är van att få som hon vill, säger Yvonne Ryding

Att Carin skulle få mer tid i rutan ger de inte mycket för.

– Jag tycker inte det. Om ni räknar minuter ser ni snart vem som får mest tid. Det där med ålder är bullshit, säger Yvonne.

Carin da Silva är besviken på Höglunds agerande.

– Det är väldigt tråkigt att hon snackar skit om oss, och om programmet. Om det är någon som hugger någon i ryggen så är det hon som hugger oss, säger Carin.

”Vi satt på pottan”

Ingen av dem har hunnit prata med Elisabet privat. Dagen har gått åt till att täcka hennes oplanerade frånvaro.

– Helt plötsligt blev detta ett problem som vi ska lösa, att det fattas en person. Så vi satt verkligen på pottan. Det har inte funnits tid att fundera på om vi ska ringa, eller om hon har ringt, säger Yvonne.

Är ni villiga att jobba med henne igen om hon ber om ursäkt?

– Självklart. Det är en time out, säger Yvonne.

Elisabet Höglund tolkar det som att hon sparkats.

– Hon tolkar det så! Vi har fått höra att hon har tagit en time out, vilket vi kan förstå. Hon har tyckt att det har varit stressigt och påfrestande.

Carin förtydligar:

– Vi sänder live fem dagar i veckan, det är mycket jobb. Men det visste hon när hon tackade ja. Men det är bra att hon vilar upp sig så att hon kan komma tillbaka.

Christoffer Röstlund Jonsson

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV