De tar över ”Lyxfällan”

avNinna Prage

TV

Magnus & Patrick nya programledare för tittarsuccén

Här är nya Charlie och Mathias.

Nöjesbladet kan i dag avslöja att det blir en ”Patrick och Magnus” som tar över ”Lyxfällan” efter kvällens sista avsnitt med den populära programledarduon.

Foto: DYNAMISK DUO Magnus Hedberg och Patrick Grimlund leder nästa säsong av ”Lyxfällan”.

Med undantag för två säsonger har Charlie Söderberg, 35, och Mathias Andersson, 40, agerat ekonomiexperter i ”Lyxfällan” sedan starten 2006. När Nöjesbladet tidigare i våras avslöjade att de två TV3-profilerna nu väljer att lämna sitt flaggskepp för andra uppdrag väckte det protester bland läsarna.

Men programmet blir kvar i rutan – och lagom till säsongsavslutningen i kväll står det klart vilka som kommer att basa över ”Lyxfällan” i deras ställe.

”Väldigt starka”

När inspelningarna av den nionde säsongen startar inom kort består programledarduon av ekonomerna Patrick Grimlund, 37, och Magnus Hedberg, 38.

– De är två väldigt starka karaktärer som går genom rutan. Vi hittade dem genom tips och casting och är extremt nöjda med valet, säger Treans presschef Max Lagerbäck.

Charlie Söderberg har tidigare sagt till Nöjesbladet att det är på tiden att ”Lyxfällan” förnyas. Och han är övertygad om att de nya experterna kommer att göra ett bra jobb med programmet.

– Det räcker inte med att man är snygg eller duktig på att prata i tv, utan här handlar det om att verkligen hjälpa människor. Jag känner dem inte, så det blir spännande att se hur de gör, säger han.

”Är påfrestande”

Men efter sex säsonger med ”Lyxfällan” vet han också att det är en produktion som kräver energi.

– Att flytta in hos de här familjerna är väldigt påfrestande både tidsmässigt och emotionellt. Det är riktigt tuffa situationer, som måste lösas på riktigt.

Ingen av de kommande programledarna har jobbat med tv förut, men Patrick Grimlund ser fram emot att skaffa sig ny erfarenhet.

– ”Lyxfällan” är ett jättebra program som jag tror att vi kan bidra med mycket till. Vi är två fräscha ansikten med bred erfarenhet av både coaching och ekonomi, säger han.

Kommer du och Magnus att bli lika sammansvetsade som Charlie och Mathias?

– Vi känner inte varandra sedan tidigare, men vi har provfilmat ihop några gånger och det känns jättebra. Fast det kan nog ta lite tid innan man är inkörd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lyxfällan